Linkuri accesibilitate

MAE: Cinci cetăţeni români au fost implicaţi într-un accident în Ungaria, unul fiind grav rănit


În urma unui accident rutier, produs sâmbătă, pe autostrada M1 din Ungaria, trei cetătețini români au fost răniți.
În urma unui accident rutier, produs sâmbătă, pe autostrada M1 din Ungaria, trei cetătețini români au fost răniți.

Peste 30 de persoane au fost rănite, sâmbătă, după ce zeci de maşini s-au ciocnit, iar unele au luat foc pe autostrada M1 din Ungaria, din cauza unei furtuni de praf care a redus brusc vizibilitatea, relatează hirado.hu, preluat de News.ro.

Actualizare. MAE a venit cu noi precizări cu privire la accidentul din Ungaria: cinci persoane de cetăţenie română au fost implicate în accidentul din Ungaria, două dintre victime fiind spitalizate.

Unul dintre români a fost deja externat, cel de-al doilea fiind încă sub supravegherea medicilor. De asemenea, MAE a fost informat că persoana decedată nu are cetăţenia română.

În prima fază, Ministerul Afacerilor Externe a confirmat că din primele informaţii obţinute în urma accidentului produs în Ungaria reiese că au fost implicaţi şi trei cetăţeni români, dintre care unul a fost grav rănit.

„Ministerul Afacerilor Externe precizează că Ambasada României la Budapesta a fost notificată de către un cetăţean român, prin intermediul numărului de telefon de urgenţă, cu privire la un accident rutier, produs la data de 11 martie 2023, în jurul orelor 14:25, pe autostrada M1 din Ungaria, între localităţile Tatabanya şi Budapesta, în care au fost implicate mai multe autovehicule”, se arată în informarea transmisă de MAE.

MAE susține că a întreprins demersuri, în regim de urgenţă, pe lângă autorităţile locale, inclusiv cu sprijinul Biroului Ataşatului de Afaceri Interne, pentru a obţine informaţii cu privire la cetăţenia, identitatea şi starea de sănătate a persoanelor afectate.

„Potrivit datelor preliminare comunicate de către autorităţile locale, până la acest moment, printre persoanele implicate în accident se află şi trei cetăţeni români, dintre care unul a fost grav rănit”.

Toate persoanele rănite în accident au fost transportate la unităţi medicale din zonă.

Ambasada României la Budapesta arată că susține dialogul cu autorităţile locale pentru informaţii legate de unităţile medicale la care au fost transportate persoanele rănite şi cu membrii de familie ai persoanelor afectate, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, în funcţie de solicitări, mai precizează MAE.

XS
SM
MD
LG