Linkuri accesibilitate

Accident la Veneția. 21 de morți, 18 răniți. MAE: Nu sunt români


Locul accidentului de la Veneția. Cel puţin 21 de persoane au murit după ce un autobuz s-a prăbuşit de pe un pod în oraşul Veneţia, în nordul Italiei.
Locul accidentului de la Veneția. Cel puţin 21 de persoane au murit după ce un autobuz s-a prăbuşit de pe un pod în oraşul Veneţia, în nordul Italiei.

Cel puțin 21 de persoane au murit marți după ce un autobuz care transporta turiști într-un camping s-a prăbușit de pe un pasaj din apropierea Veneției/nordul Italiei, și a luat foc, a declarat prefectul orașului Michele Di Bari.

Actualizare: Ministerul Afacerilor Externe a transmis după miezul nopții că nu are informații că printre victime s-ar afla și cetățeni români.

„Până la acest moment nu există informaţii despre existenţa unor cetăţeni români printre victimele accidentului. Reprezentaţii oficiului consular menţin contactul cu autorităţile locale italiene, fiind pregătiţi să acorde asistenţă consulară în funcţie de solicitări, conform competenţelor legale”, a transmis MAE.

Autobuzul a virat de pe șosea și a căzut în apropiere de liniile de cale ferată din cartierul Mestre, care este legat de Veneția printr-un pod. Cauza accidentului era încă neclară.

Oficialii au spus că vehiculul a căzut la 30 de metri, pe liniile de electricitate și a luat foc.

„Este o scenă apocaliptică. Am rămas fără cuvinte", a scris primarul Veneției, Luigi Brugnaro, pe X, fosta rețea de socializare Twitter.

Şeful pompierilor locali a declarat că victimele identificate până acum sunt turişti ucraineni, transmite Reuters.

„Autobuzul este total zdrobit. Pompierii au avut dificultăți să scoată multe dintre cadavre", a declarat Di Bari la televiziunea Sky Italia.

El a spus că 21 de persoane au murit, inclusiv șoferul italian și doi copii.

Agenția de presă italiană ANSA a declarat că printre pasageri se numără germani și, majoritar, ucraineni.

Di Bari a spus că nu poate confirma informația.

În Italia, prefectul acționează ca reprezentant local al Ministerului de Interne.

Primăria din Veneția a declarat ulterior că 18 persoane au fost rănite și au fost duse la spitalele din apropiere, dintre care patru în stare gravă.

Premierul Giorgia Meloni și-a exprimat condoleanțe, spunând într-o declarație că gândurile guvernului său sunt la „victimele, familiile lor și prietenii lor”.

În 2017, 16 persoane aflate la bordul unui autobuz care transporta studenți maghiari au murit într-un accident în apropierea orașului Verona, în nordul orașului.

În 2013, 40 de persoane au murit când un autobuz s-a prăbușit de pe un viaduct din sudul Italiei, într-unul dintre cele mai grave accidente rutiere din țară.

Mai multe persoane s-au strâns la intrarea în campingul unde erau cazați turiștii din autocar, pentru a obține informații care să permită identificarea victimelor, relatează Corriere del Veneto.

Prefectura din Veneția a emis alertă către toate autoritățile consulare, pentru că există probabilitatea ca majoritatea victimelor să fie cetățeni străini.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG