Linkuri accesibilitate

Achiziții în stare de urgență. Primăria București cumpără adăposturi pentru stațiile de autobuz de 17 milioane de euro


Gabriela Firea, primarul Bucureștiului, a decis să cumpere adăposturi de soare pentru stațiile de autobuz în valoare de 17 milioane de euro
Gabriela Firea, primarul Bucureștiului, a decis să cumpere adăposturi de soare pentru stațiile de autobuz în valoare de 17 milioane de euro

Primăria municipiului București a semnat un acord cadru pe patru ani, în valoare de 81.632.920 de lei, adică 17 milioane de euro, pentru cumpărarea și montarea de mobilier stradal, mai exact adăposturi pentru stațiile de autobuz și troleibuz. Banii s-au dus la firma fiului primarului din Cornu.

Contractul a fost atribuit pe 30 martie, fiind publicat în SEAP pe 1 aprilie. Potrivit caietului de sarcini, cantitatea minimă ce urmează a fi achiziționată în baza acordului-cadru este de 500 de adăposturi, cantitatea maximă fiind de 2.000 de mobilier de acest fel.

Europarlamentarul Clotilde Armand a arătat pe o rețea de socializare că „în plină pandemie, Primăria Municipiului București a acordat ieri un contract în valoare de 18.376.224 euro (valoare maximă admisă n.red.) unei firme controlată de Alexandru Nanu - fiul primarului din Cornu, fost vicepreședinte TSD Prahova, este patronul clubului NUBA și amic cu Vlad Cosma & Sebastian Ghiță”.

Garanție 2 ani

La licitația organizată de primăria condusă de Gabriela Firea s-au prezentat și calificat două firme, câștigătoare fiind desemnată societatea Euromedia Group. În alegerea acesteia, prețul oferit a contat în proporție de 60%, durata de montare/demontare a acestora. în proporție de 20% și garanția oferită alte 20%.

Euromedia Group s-a angajat să ofere garanție 2 ani pentru aceste adăposturi, „furnizorul garantand calitatea produselor pentru această perioadă. Durata perioadei de garanție va fi de minim 24 de luni de la recepție, termen ce reprezinta cerinta minima. Primăria consideră că adaposturile modulare trebuie să asigure, prin amenajările de bază, pentru o perioadă cât mai mare, un grad sporit de protejare a călătorilor față de intemperii, soare, față de circulația motorizată, etc., condiții sigure, confortabile și convenabile pe perioada de așteptare a vehiculului public de transport”, se mai arată în caietul de sarcini.

Prietenii de partid

Conform datelor din Monitorul oficial, Euromedia Group este deținută de George Nicolaie și de firma Stalex PRMedia Events, firmă înființată în 2010 de Alexandru Ștefan Nanu, fiul lui Cornel Nanu, primarul celebrei comune Cornu din Prahova. Alexandru Nanu este acționar al cluburilor și restaurantelor Nuba din București și Constanța.

Ca membri în Consiliul de administrație ai Euromedia mai apar Enache Sorin, fostul om de încredere al lui Sorin Ovidiu Vîntu și un anume Nicolaie Stoica.

Cornel Nanu este primar PSD în comuna Cornu din Prahova de 27 de ani. Este la al 7-lea mandat. La alegerile din decembrie 2016, deși ales parlamentar, s-a retras de pe lista PSD pentru a face loc Andreei Cosma, fiica lui Mircea Cosma, fostul președinte al CJ Prahova.

Mii de euro pe afișe

Euromedia Group nu este la primul contract semnat cu Primăria București sau cu instituțiii din subordinea acesteia. Astfel, anul trecut aceeași firmă a primit 5.000 de euro de la Regia Autonomă de Transport București pentru colantarea autobuzelor turistice Bucharest City Tour, 19.000 de euro pentru „servicii de promovare pe panouri” de la Centrul de Proiecte Culturale (ARCUB) București, Centrul de Artă și Tradiții al municipiului București a plătit 5.000 de euro firmei lui Nanu pentru „servicii de campanie de publicitate”, iar teatrul Masca a plătit un contract de 2700 de euro pentru promovarea pe afișe a spectacolului„D- ale Carnavalului”.


  • 16x9 Image

    Virgil Burlă

    Jurnalist de investigații, a lucrat în 20 de ani de carieră la diverse publicații. Uneori cu patimă sau cu sentimentul că totul este pierdut. Ghidat de interesul public și pasionat de studiul comunismului ca experiment social, Virgil Burlă crede că jurnaliștii sunt „agenții sanitari” ai societății.

XS
SM
MD
LG