Linkuri accesibilitate

Acord cu Orange: 83.000 de tablete cu internet în 14 județe și București


Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate a semnat miercuri, 9 septembrie, un acord-cadru cu Orange pentru achiziția a aproximativ 83.000 de tablete cu internet pentru o perioadă de 2 ani, a declarat pentru HotNews.ro Cornelia Nagy, președintele ONAC.

Urmează ca Orange să semneze contractul cu Ministerul Educației și să livreze tabletele în 14 județe și în Capitală până joi.

În caz contrar, Orange riscă penalități, la care s-a obligat în urma licitației pe care a câștigat-o, a mai spus șefa ONAC.

Premierul Ludovic Orban a anunțat la sfârșitul lunii trecute că statul nu va putea achiziționa până la începerea anului școlar toate cele 250.000 de tablete pentru elevi ci, în cel mai fericit caz, doar o o treime din numărul lor.

El a responsabilizat pentru eșec Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate (ONAC), instituție „pesedizată cap-coadă”, condusă de Cornelia Nagy.

La scurt timp de la anunțul său, Ludovic Orban a declarat la un post de televiziune că o va schimba din funcție pe Cornelia Nagy, șefa ONAC. „O vom schimba… Acum eu n-am vrut să umblu la asta de achiziții pentru că ieșeau imediat scandaluri că… dar președintele ONAC este președintele pe care l-am găsit în funcție…Îți trebuie un motiv pentru a lua o astfel de decizie. Aici a existat foarte multă, după părerea mea, obtuzitate și o rigoare excesivă în derularea procedurii. O să achiziționăm probabil 70-80.000, dar ne-am gândit la lucrul ăsta”, a declarat Orban.

Guvernul a alocat 126 milioane de lei pentru achiziția acestor dispozitive.

La licitație s-au calificat Orange, Vodafone, Telekom Romania Mobile Communications și firma Producton SRL.

Contractul cu o valoare de peste 126 milioane lei (fără TVA) este împărțit în 9 loturi. În cadrul procedurii s-au stabilit câștigătorii numai în cazul a trei loturi pentru Regiunea București-Ilfov, Regiunea Centru și Regiunea Sud.

Orange și Advanced Technologies trebuie să livreze acum82.826 tablete cu internet 4G nelimitat pentru o perioadă de 24 de luni. În total Orange a ofertat 41.313.608,8 RON fără TVA pentru 82.826 de tablete, deci valoarea unei singure tablete cu conexiune la internet timp de 2 ani este de 498,8 lei, potrivit Edupedu.ro.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Echipele de salvare montană din Bulgaria se bazează în mare măsură pe voluntari
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:04:19 0:00
XS
SM
MD
LG