Linkuri accesibilitate

Activiștii ruși avertizează: în Kamchatka, va avea loc „o catastrofă ecologică"


Plaja din Orientul Îndepărtat al Rusiei unde a avut loc poluarea

Autoritățile din Orientul Îndepărtat al Rusiei avertizează oamenii să evite plajele de pe coasta Peninsulei Kamchatka unde imaginile apărute pe rețele socializare arată un dezastru în rândul speciilor acvatice produs în urma poluării.

Numeroase animale maritime au fost filmate fiind aduse moarte la mal, iar mai multe persoane s-au plâns de iritații de piele și ochi după ce au intrat în contact cu apa.

Ministrul interimar al resurselor naturale, Aleksei Kumarkov, a declarat că, după verificarea probelor de apă, experții au descoperit un exces de produse petroliere, fenol și alte substanțe, potrivit sucursalei ruse a grupului ecologist Greenpeace.

„Gradul poluării nu a fost încă stabilit, dar faptul că animalele moarte sunt găsite pe toată coasta confirmă gravitatea situației", arată Greenpeace într-un comunicat de presă din 2 octombrie.

Organizația a declarat că multe persoane care au fost în contact cu apa prezintă și simptome, cum ar fi greață, vărsături, slăbiciune, febră mare, care pot indica otrăvirea cu fenol.

Oficialii au declarat că rezultatele unei analize a probelor de apă vor fi disponibile pe 5 octombrie.

Greenpeace a numit incidentul „o catastrofă ecologică” și a îndemnat Ministerul Resurselor Naturale, Ministerul Apărării și Procuratura Generală să investigheze incidentul și să înceapă eforturi de curățare a zonei.

Ministerul rus al Apărării a emis o declarație pe 3 octombrie, spunând că Flota Pacificului nu a jucat niciun rol în incident.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG