Linkuri accesibilitate

Activitatea firmelor care nu respectă măsurile de protecție anti-Covid poate fi suspendată


România - Premierul Florin Cîțu

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a propus miercuri ca firmele care nu respectă măsurile de prevenire a pandemiei de Covid-19 să aibă activitatea suspendată cel puțin două săptămâni.

Anunțul a fost făcut de premierul Florin Cîțu, după ședința de guvern de miercuri.

Propunerea CNSU are legătură cu comportamentul unor operatori economici care ignoră regulile de prevenire și combatere a Covid-19, a spus premierul Florin Cîțu.

„Am văzut că amenzile nu mai au nici un efect. Nu mărim amenzile pentru că nu au nici un efect. Vom suspenda activitatea pe perioadă determinată”, a declarat premierul Florin Cîțu.

Decizia urmează numeroaselor încălcări ale regulilor de distanțare socială care au fost semnalate în cazul activității mai multor terase și restaurante dar și în cadrul unor evenimente religioase.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

200 de răniți într-o explozie puternică în regiunea Nagorno Karabah
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:33 0:00
XS
SM
MD
LG