Linkuri accesibilitate

Activitățile sportive în aer liber, interzise în timpul zilei în Paris


Un bărbat care se protejează cu o pungă de plastic merge pe o stradă din Paris, 21 martie
Un bărbat care se protejează cu o pungă de plastic merge pe o stradă din Paris, 21 martie

Autoritățile franceze au decis să înăsprească măsurile de izolare, începând de miercuri, în Paris, prin interzicerea activităților sportive între orele 10 și 19, într-un efort de limitare a răspândirii coronavirusului, scrie The New York Times.

Decizia vine după ce mai mulți politicieni francezi și medici și-au arătat nemulțumirea în privința străzilor pariziene animate - oameni care fac jogging, aglomerație în preajma piețelor - în ciuda apelurilor guvernamentale ca lumea să stea mai mult în casă.

Ca urmare a noilor condițiilor impuse de autorități, locuitorii din Paris vor avea dreptul să facă exerciții fizice în aer liber doar dimineață între ore 7 și 10.

Franța a impus măsura izolării la domiciliu din 17 martie ca urmare a extinderii pandemiei de coronavirus, fiind prelungită recent până la 15 aprilie, până după Paștele catolic. Este de așteptat ca măsură să fie prelungită din nou pentru că numărul cazurilor din Franța este în creștere semn că nu a fost atins vârful epidemiei.

Conform datelor centralizate de Universitatea Johns Hopkins, în Franța au fost înregistrate 98.984 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, iar 8.911 persoane au decedat.

XS
SM
MD
LG