Linkuri accesibilitate

Actul de acuzare al lui Donald Trump ajunge luni în Senat


Liderul democraților din Senat, Chuck Schumer, a anunțat că actul de acuzare a lui Donald Trump va fi transmis luni Senatului, informează Reuters și AFP.

„Senatul va desfăşura un proces complet. Va fi un proces corect”, a adăugat democratul Schumer, fără a preciza când va începe acesta. Republicanii au cerut o amânare a trimiterii actului de acuzare în Senat pentru a-i oferi lui Donald Trump posibilitatea de a-și pregăti mai bine apărarea.

Donald Trump este primul președinte american care a fost pus sub acuzare de două ori și primul care are parte de un proces în Congres după ce a părăsit funcția. La finalul procesului, lui Trump i s-ar putea interzice să mai candideze pentru un nou mandat.

Fostul președinte american este acuzat că și-a încurajat susținătorii pe 6 ianuarie să ia cu asalt Capitoliul, chiar în momentul în care aleșii certificau victoria lui Joe Biden în alegerile prezidențiale. După incidentele violente, Donald Trump a condamnat de două ori evenimentele de la Capitoliu.

Trump a vorbit în mai multe rânduri despre fraudele existente la scrutinul american. El nu a recunoscut victoria lui Joe Biden și nu a dorit să participe la ceremonia de învestire a noului președinte american.

Facebook Forum

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Explozie la o navă civilă străină în portul Sulina
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:28 0:00
XS
SM
MD
LG