Linkuri accesibilitate

Acuzat de îmbogățire ilicită, Igor Dodon spune că se încadrează în buget


Președintele Igor Dodon este acuzat că a cheltuit pe vacanțe mai mult decât câștigă

Președintele moldovean Igor Dodon a respins, luni, acuzația că ar fi cheltuit pe vacanțele sale și ale familiei mai mult decât ar fi avut venituri ca angajat la stat, pe numele său fiind depus un denunț penal pentru îmbogățire ilicită din partea partidului de opoziție Platforma DA, semnat de aproximativ 2.000 de persoane.

„Ne încadrăm exact în limita venituri și cheltuieli”, a spus Dodon într-o conferință de presă la Chișinău.

Ziarul de Gardă a scris, în urmă cu două săptămâni, că Igor Dodon, care a lucrat în ultimii 15 ani numai la stat, și-a organizat numeroase vacanțe la mare, munte și în stațiuni balneare, din Maldive până în Dubai, Grecia, Italia, Elveția sau Rusia.

Într-o primă reacția la articol, Administrația Prezidențială a spus atunci că unele informații ar fi false și că unele vacanțe ale șefului statului și ale familiei sale ar fi fost plătite de rude sau prieteni apropiați.

Pe 23 ianuarie, Platforma DA a depus un denunț penal, semnat de aproximativ 2.000 de persoane, cerând procurorului general urmărirea penală a președintelui Dodon, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de corupție și îmbogățire ilicită.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG