Linkuri accesibilitate

Administrația Trump vrea să relaxeze restricțiile din 1 mai


Donald Trump, alături de consilierii medicali Anthony Fauci și Deborah Birx

Șeful Administraţiei americane pentru alimente şi medicamente (FDA), Stephen Hahn, a arătat că restricțiile impuse în contextul pandemiei de coronavirus ar putea fi ridicate de la 1 mai, dar a îndemnat la precauție.

„Vedem lumina de la capătul tunelului", a declarat Hahn pentru ABC, adăugând că „siguranţa şi binele poporului american trebuie să aibă prioritate şi să determine deciziile luate", citează Reuters.

Curba „nu doar că s-a aplatizat, începe să dea înapoi", a spus pe CNN şi Anthony Fauci, epidemiologul şef al SUA, exprimându-şi speranţa că se va constata „un declin foarte clar şi ulterior ne putem gândi cum putem ţine (virusul) la distanţă şi să prevenim un reviriment".

Dezbaterile privind redeschiderea economiei au fost reluate după ce graficul prezentat de o reputată universitate a redus previziunea de mortalitate la 60.000 de persoane, după ce analizele precedente vorbeau de cifre între 100.000 și 240.000.

Pe de altă parte, noi date guvernamentale au indicat o creştere a infecţiilor dacă ordinele de izolare la domiciliu ar fi ridicate după doar 30 de zile, potrivit unor proiecţii relatate iniţial de New York Times şi confirmate de un oficial din Ministerul securităţii interne al SUA.

Americanii din majoritatea statelor SUA şi-au petrecut duminica Paştelui catolic în izolare, în condiţiile în care cel mai recent bilanţ indica peste 20.500 de decese asociate cu noul coronavirus şi peste o jumătate de milion de contaminări.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG