Linkuri accesibilitate

Admitere 2023. Topul liceelor cu cele mai mari medii de admitere. 44 de elevi au intrat cu media 10 la Colegiul „Ghe. Lazăr” din București


Cei mai mulți elevi cu media 10 au intrat la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din București.

Colegiul Național „Sf. Sava” rămâne pe primul loc în topul liceelor în urma repartizării computerizare a elevilor care au susținut Evaluarea Națională. Anul acesta repartizarea s-a făcut numai pe baza mediei de la examenul național, nu și pe baza mediilor din gimnaziu.

Colegiul Național „Sfântul Sava” și Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” sunt liceele cu cele mai mari medii de admitere din țară.

Repartizarea computerizată arată că la „Sf. Sava”, la specializarea Mate-Info în limba engleză, ultima medie de admitere a fost de 9.95. Tot la „Sf Sava”, la specializarea Științele Naturii ultima medie de admitere a fost 9.85.

Topul liceelor în funcție de ultima medie pe specializări
Topul liceelor în funcție de ultima medie pe specializări

La Colegiul „Gheorghe Lazăr”, un număr de 44 de elevi au intrat cu media 10. Ultima medie de admitere la Mate Info a fost de 9.90 și de 9.85 la Științele Naturii.

Topul liceelor cu cele mai multe medii de 10 arată că pe locul al doilea se situează Colegiul Național „Sf. Sava”, unde 32 de elevi au intrat cu media 10. Alți 16 elevi cu intrat cu media maximă la Colegiul Național „Tudor Vianu”.

Liceele unde au intrat cei mai mulți elevi cu 10
Liceele unde au intrat cei mai mulți elevi cu 10

Peste 98,56% din totalul elevilor cu opţiuni completate (adică 111.000 de absolvenţi ai clasei a VIII-a) au fost admişi la liceu, în prima etapă de repartizare computerizată, potrivit rezultatelor publicate de Ministerul Educației pe admitere.edu.ro.

În comparație cu ultimii doi ani, în 2023 au fost repartizați cu peste 21.000 de elevi mai mult.

Pentru etapa a doua de admitere au rămas disponibile 7.727 de locuri pentru continuarea studiilor în învăţământul liceal.


Peste 47% dintre elevii cu opţiuni completate au fost admişi la prima opţiune (52.896). În total, au fost completate 2.620.839 de opţiuni, adică o medie de 23 de opţiuni/elev.

Pentru următoarele etape de admitere în clasa a IX-a au rămas 26.377 de locuri libere în învăţământul liceal şi în învăţământul profesional de stat (7.727 de locuri libere la liceu şi 18.650 de locuri în învăţământul profesional).

Cei mai mulți elevi au intrat la liceu.
Cei mai mulți elevi au intrat la liceu.
Europa Liberă România este și pe Google News, vă puteți abona AICI.
 • 16x9 Image

  Andreea Ofițeru

  Andreea Ofițeru s-a alăturat echipei Europa Liberă România în ianuarie 2021, ca Senior Correspondent. Lucrează în presă din 2001, iar primele articole le-a publicat în România Liberă. Aici a scris pe teme legate de protecția copiilor, educație, mediu și social. De-a lungul timpului, a mai lucrat în redacțiile Adevărul, Digi24, Gândul, HotNews.ro, unde a documentat subiecte legate de învățământul din România și de actualitate. 

  A scris știri, interviuri, reportaje și anchete. A participat la mai multe proiecte printre care și conceperea primului supliment dedicat exclusiv subiectelor despre școală: Educație&Școală.  

  A fost bursieră Voice Of America/Washington DC, într-un program dedicat jurnaliștilor din Europa de Est. 

  OfiteruA@rferl.org 

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Explozie la o navă civilă străină în portul Sulina
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:28 0:00
XS
SM
MD
LG