Linkuri accesibilitate

AEP propune organizarea alegerilor parlamentare pe 6 decembrie


Florin Mitulețu-Buică, președinte al Autorității Electorale Permanente
Florin Mitulețu-Buică, președinte al Autorității Electorale Permanente

Autoritatea Electorală Permanentă a înaintat un proiect legislativ Guvernului prin care propune organizarea alegerilor parlamentare pe 6 decembrie.

Pachetul legislativ necesar organizării scrutinului va fi adoptat în şedinţa de joi.

Ultimul cuvânt ar trebui să îi aparțină Parlamentului după ce PSD, sprijinit de ALDE și Pro România, a adoptat o lege prin care legislativul preia prerogativa de a stabili data alegerilor parlamentare. Legea a fost contestată la CCR de președintele Iohannis și de Guvern.

Şeful Autorității Electorale Permanente, Constantin Mituleţu-Buică, a afirmat că a trimis pe masa Guvernului un pachet de hotărâri care vizează organizarea alegerilor parlamentare pe 6 decembrie.

„Vom avea măsuri speciale cu siguranță pentru campania electorală în continuare pentru locale, pentru ziua votării pentru alegerile locale și pentru parlamentare, pentru că se suprapun aceste procese electorale în acest moment. Avem localele și începem deja cu parlamentarele, deci mergem pe aceleași măsuri de siguranță pentru campania electorală și la fel dacă vom avea stare de alertă, vom avea aceleași măsuri”, a declarat Constantin Mituleţu-Buică, citat de Mediafax.

Proiectul Autorității Electorale Permanente va fi discutat de către Guvern în ședința programată joi de la ora 18.

XS
SM
MD
LG