Linkuri accesibilitate

Atacul Rusiei împotriva unui aerodrom militar din vestul Ucrainei, cu 13 rachete de croazieră, a fost respins


Imagine de arhivă cu un bombardier strategic Tupolev Tu-95, folosit în lansarea celor 13 rachete de croazieră în noaptea de joi spre vineri.

Ucraina a anunțat vineri dimineață că oprit un atac cu rachete rusești asupra unui aerodrom militar din regiunea Hmelnițki, în partea de vest a țării.

13 rachete de croazieră rusești, lansate de bombardiere strategice rusești din zona Mării Caspice, au fost interceptate, potrivit unui anunț al Forțelor aeriene ucrainene.

Pe lângă rachetele de croazieră Kh-101/Kh-555, Rusia a lansat și o dronă de recunoaștere. Și aceasta a fost distrusă, conform aceleiași surse.

„Inamicul a atacat Ucraina în noaptea de 22 spre 23 iunie, folosind avioane strategice. De data aceasta, atacul a vizat un aerodrom militar din regiunea Hmelnițki.

Lansările au fost efectuate în jurul miezului nopții din Marea Caspică, cu ajutorul a patru bombardiere Tu-95MS.

Forțele de apărare aeriană au distrus toate cele 13 rachete de croazieră Kh-101/Kh-555, majoritatea deasupra regiunii Hmelnițki”, au transmis Forțele Aeriene ale Ucrainei, într-un comunicat, vineri dimineață.

Guvernatorul interimar al regiunii, Serhii Tiurin, a declarat că atacul a fost îndreptat spre aerodromul Viysk.

Acesta nu a precizat dacă au fost raportate victime sau pagube materiale în urma distrugerii celor 13 rachete de croazieră.

  • 16x9 Image

    George Costiță

    George Costiță a intrat ca Senior Correspondent în echipa Europei Libere în ianuarie 2022, după o experiență de zece ani la Digi24 și Aleph News. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Iași, a lucrat la edițiile online ale celor două redacții, pe zona de știri și evenimente la zi.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG