Linkuri accesibilitate

Agenția Națională Antidrog, mutată la Ministerul Sănătăţii


Ministerul Sănătății va coordona Agenția Națională Antidrog.
Ministerul Sănătății va coordona Agenția Națională Antidrog.

Agenţia Naţională Antidrog (ANA) va trece în subdordinea Ministerului Sănătăţii, a anunțat luni premierul Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu a declarat că tinerii care cad pradă traficului de droguri trebuie să fie ajutaţi, iar acest lucru să vină din partea specialiştilor din Ministerul Sănătăţii.

Premierul a mai spus că trebuie intensificată şi prevenţia în rândul tinerilor.

„La fel mi se pare normal ca Agenţia Naţională Antidrog să fie mutată la Ministerul Sănătăţii. Tinerii care cad pradă traficului de droguri nu mai pot fi trataţi ca infractori. Ei trebuie ajutaţi. Iar acest ajutor trebuie să vină din partea specialiştilor din Ministerul Sănătăţii, nu din Ministerul de Interne”, a explicat Marcel Ciolacu.

Declarațiile au fost făcute la evenimentul „Viitorul se construieşte azi! Sănătatea unei naţiuni pleacă de la sănătatea copiilor noştri”.

„Trebuie să intensificăm prevenţia. Este inadmisibil ca asociaţiile care derulează campanii de prevenţie să nu aibă acces într-o şcoală pentru că nu este bine pentru şcoala respectivă. Eu o spun foarte clar. Acesta este cel mai mare flagel, iar copiii noştri trebuie să ştie care sunt riscurile consumului de droguri şi cum să se ferească de ele”, a declarat Marcel Ciolacu.

Până acum Agenția Națională Antidrog era în subordinea Ministerului Afacerilor Interne.

Un studiu recent realizat de organizația Salvați Copiii România arată că trei din zece copii afirmă că știu pe cineva care a consumat substanțe psihoactive sau droguri, iar aproape jumătate dintre copiii peste 14 ani au fumat sau vapat în ultima săptămână.

De asemenea, aproape un sfert dintre adolescenți au consumat alcool în aceeași perioadă.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI

  • 16x9 Image

    Andreea Ofițeru

    Andreea Ofițeru s-a alăturat echipei Europa Liberă România în ianuarie 2021, ca Senior Correspondent. Lucrează în presă din 2001, iar primele articole le-a publicat în România Liberă. Aici a scris pe teme legate de protecția copiilor, educație, mediu și social. De-a lungul timpului, a mai lucrat în redacțiile Adevărul, Digi24, Gândul, HotNews.ro, unde a documentat subiecte legate de învățământul din România și de actualitate. 

    A scris știri, interviuri, reportaje și anchete. A participat la mai multe proiecte printre care și conceperea primului supliment dedicat exclusiv subiectelor despre școală: Educație&Școală.  

    A fost bursieră Voice Of America/Washington DC, într-un program dedicat jurnaliștilor din Europa de Est.

XS
SM
MD
LG