Linkuri accesibilitate

Aglomerație în parcarea Aeroportului din Cluj în plină pandemie


coronavirus generic
coronavirus generic

Circa 2.000 de persoane s-au înghesuit în parcarea Aeroportul Internațional „Avram Iancu" Cluj în ciuda măsurilor de distanțare socială impuse de autorități în plină pandemie de coronavirus.

Cei aproximativ 2.000 de persoane urmau să plece cu 13 curse charter către Germania unde au fost recrutați ca muncitori sezonieri.

Prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, a afirmat că situația a fost cauzată de o proastă gestionare a situației de către operatorii privați care s-au ocupat de recrutarea muncitorilor.

Cursele sunt organizate de un operator privat, care a gestionat prost situația. I-a adus pe oameni grămadă, în condițiile în care zborurile charter sunt programate să plece de la 13.00 la 21.00, aproximativ. Intră controlat în aerogară. Problema e în exterior. Am trimis jandarmi și forte ale poliției pentru a-i dispersa pe oameni”, a spus prefectul pentru stiridecluj.ro.

Oficialul a anunțat că operatorul privat va fi tras la răspundere.

„​Organizarea aparține unui operator privat, care va fi anchetat pentru modul în care a gestionat acest lucru. Încercăm sa luăm măsurile care se pot lua în acest moment”, a mai spus Mircea Abrudean.

Directorul aeroportului, David Ciceo, a arătat, într-o intervenție la Digi24, că parcarea este în subordinea Consiliului Județean care a dat-o în operarea unui companii private care a gestionat prost situația.

Oficialul a arătat că firmele de recrutare au adus toți muncitorii în parcarea aeroportului în ciuda faptului că zborurile erau programate treptat de la ora 13 la 21, iar în momentul în care a constatat că se produce aglomerație a solicitat sprijinul Consiliului Județean care a trimis forțe de ordine pentru a stabili distanțarea socială.

Într-o intervenție telefonică pentru Digi24, Valentin Jucan, purtătorul de cuvânt al CJ Cluj, a cerut o anchetă privind situația de la aeroportul, arătând că dacă se descoperă că este vina aeroportului, atunci directorul David Ciceo trebuie demis.

Au intervenit polițiștii și i-au despărțit pe oameni, organizându-i în șiruri, la distanță de cel puțin un metru unul față de celălalt, organizându-i pentru deplasarea spre avioane.

XS
SM
MD
LG