Linkuri accesibilitate

AKK nu vrea (încă) să-i ia guvernul Angelei Merkel


Annegret Kramp-Karrenbauer felicitată de Angela Merkel la preluarea președinției CDU în decembrie 2018

Cea pe care media o numeşte "AKK" , Annegret Kramp-Karrenbauer, succesoarea lui Merkel în fruntea conservatorilor nu vrea să-i afecteze acesteia mandatul de cancelară și spune că relaţia lor "este în continuare foarte bună" și la fel ca înainte.

Noua șefă a conservatorilor germani Annegret Kramp-Karrenbauer a dat asigurări că nu vrea să o înlocuiască oe cancelara Angela Merkel, înainte de terminarea mandatului acesteia, în 2021: "Cancelarul şi guvernul au fost aleşi pentru întreaga legislatură, iar cetăţenii se aşteaptă pe drept cuvânt ca ei să-şi ia în serios angajamentul pe care şi l-au asumat când au fost aleşi (...). Pot deci să exclud posibilitatea că eu să acţionez pentru o astfel de schimbare în mod deliberat înainte de termen", a afirmat Kramp-Karrenbauer într-un interviu pentru ediţia de duminică a publicaţiei Die Welt, citată de Agerpres.

Kramp-Karrenbauer a preluat conducerea Uniunii Creștin Democrate (CDU) la finele anului trecut, cu susținerea directă a cancelarei. Imaginea și susținerea partidului s-au ameliorat odată cu venirea ei, mai ales că Annegret Kramp-Karrenbauer s-a distanţat de politica în materie de migraţie a Angelei Merkel.

În ultimul timp, presa germană speculează că Angela Merkel s-ar putea retrage de la conducerea Guvernului după alegerile pentru Parlamentul European, speculații alimentate și de faptul că Uniunea Creștin Democrată a programat un congres special al partidului înainte de scrutinul pentru Parlamentul European de la finele acestei luni. Angela Merkel a declarat însă de mai multe ori că intenționează să-și termine mandatul.

Potrivit sondajelor de opinie, conservatorii cancelarei Merkel sunt creditați cu peste 29% din intențiile de vot, în timp ce partenerii de guvernare, social-democrații, cu numai 15%. Pe locul doi se situează verzii cu aproape 19% din voturi, în timp ce partidul naționalist-xenofob Alternativa pentru Germania este pe locul patru, cu circa 11% din intențiile de vot.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG