Linkuri accesibilitate

Al patrulea deces din cauza infectării cu coronavirus


Coronavirus- reprezentare grafică
Coronavirus- reprezentare grafică

Autoritățile au confirmat, luni, al patrulea deces în urma infectării cu coronavirus. Este vorba de o femeie în vârstă de 72 ani, internată în data de 21 martie 2020 in Spitalul județean Suceava, cu afecțiuni asociate cronice ( diabet, boli cardiovasculare) , fără context epidemiologic ( nu are istoric de călătorie, nu a venit în contact cu o persoană confirmată pozitiv), transmite Grupul de Comunicare Strategică.

Duminică au mai fost înregistrate alte trei decese din cauza infectării cu coronavirus în România.

Cele trei decese de acum o zi au intervenit la trei bărbați internați la Craiova, București, respectiv Iași. La fel ca și în cazul femeii de la Suceava, bărbatul internat la Iași care a decedat, duminică, este tot o victimă a infectării comunitare.

În vârstă de 70 de ani, bărbatul a fost inițial internat în Spitalul Județean Piatra Neamț unde a fost confirmat cu coronavirus. În urma anchetei epidemiologice nu s-a constatat istoric de călătorie sau contact cu o persoană infectată.

Primele două victime sunt un pacient de 67 de ani, care era internat în Craiova, și unul de 74 de ani, internat în București. Ambii aveau deja grave probleme de sănătate.

Potrivit informării de duminică, ora 13.00, în România, 66 de noi cazuri de îmbolnăviri au fost confirmate, astfel încât bilanțul total a ajuns la 433. Dintre acestea, 64 de cazuri au fost recuperate, asta însemnând că oamenii s-au vindecat și au fost externați.

În carantină sunt 4.803 de persoane, iar în izolare 65.799.

În afara granițelor, opt români au murit din cauza COVID-19: șapte în Italia și unul în Franța. 43 de români din diaspora sunt infectați cu noul virus.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Abonează-te la
„3 minute” de la Europa Liberă

Luni – vineri, scurt și cuprinzător

XS
SM
MD
LG