Linkuri accesibilitate

Alba Iulia și patru alte orașe se pregătesc să intre în carantină


Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba a înaintat Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP) propunerea de carantinare a mai multor oraşe din Alba, localităţi unde se înregistrează o incidenţă crescută, a declarat pentru Agerpres prefectul Nicolae Albu.

Direcția de Sănătate Publică Alba a solicitat introducerea în carantină a cinci orașe și a unei comune din județ. Este vorba despre orașele Alba Iulia, Sebeș, Blaj, Cugir și Abrud, dar și despre comuna Ciugud, care ar putea fi izolate din cauza numărului mare de persoane infectate cu Covid 19.

La Alba Iulia și la Blaj rata de infectare cu virusul SARS-CoV-2 a ajuns sâmbătă la 10,08 cazuri la mia de locuitori, cumulat în ultimele 14 zile. Orașele Sebeș și Cugir au de asemenea incidență foarte mare a cazurilor de Covid-19. Vineri, în Cugir rata de infectare era de 8,78, iar la Sebeș de 8,26.

Media ratei de infectare pe întreg județul Alba a ajuns sâmbătă la 5,96.

„Astăzi am avut, din nou, întâlnire cu factorii decizionali din cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) şi s-au analizat incidenţele. Din păcate, se observă o creştere în fiecare zi. Am ajuns la Alba Iulia şi Blaj la o incidenţă de peste 10 la mia de locuitori. Există o propunere de carantinare din partea DSP trimisă spre avizare la INSP pentru localităţile cu o incidenţă foarte crescută", a afirmat prefectul de Alba.

Potrivit lui Nicolae Albu, dacă va fi un aviz favorabil din partea INSP, CJSU Alba se va întruni de urgenţă şi va lua deciziile în consecinţă.

În total, de la începutul pandemiei, în judeţul Alba au fost testate pozitiv 7.726 de persoane, din care 4.654 sunt vindecate. S-au înregistrat şi 199 decese.

Numărul total de teste efectuate până în prezent în judeţ a ajuns la 114.672, din care peste 95.000 teste unice, ceea ce înseamnă că peste un sfert din populaţie a fost deja testată, arată Agerpres.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Explozie la o navă civilă străină în portul Sulina
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:28 0:00
XS
SM
MD
LG