Linkuri accesibilitate

Alba: Cazuri de COVID confirmate la trei elevi și două cadre didactice


Școala a început în 14 septembrie în condiții speciale de protecție

Debutului noului an școlar a adus și primele informații despre cazuri de coronavirus atât în rândul elevilor, cât și a cadrelor didactice.

Astfel, trei elevi de la Colegiul Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia au fost depistați cu noul coronavirus, iar o anchetă epidemiologică derulate de DSP și MApN va stabili cum decurge în continuare situația.

„Noi am fost informați de către conducerea Colegiului Militar Mihai Viteazul Alba Iulia despre existența a trei cazuri de SARS-CoV-2. Unul dintre elevi este din județul Alba, unul din județul Mureș și unul din Județul Maramureș. Toți elevii au fost testați la Institutul Cantacuzino”, a declarat, luni, pentru directorul DSP Alba, Alexandru Sinea pentru Mediafax.

Potrivit acestuia, au fost demarate anchete epidemiologice, una pentru elevii din județul Alba și o anchetă epidemiologică asupra întregii unități de învățământ.

Cei trei elevi depistați pozitiv la SARS-CoV-2 au fost testați la intrarea în internat, cu câteva zile înainte de începerea noului an școlar. În total au fost testați 460 de elevi.

Alte două cazuri de coronavirus au fost descoperite în rândul cadrelor didactice de la Seminarul Teologic Ortodox ''Sfântul Simion Ştefan'' din Alba Iulia.

„În baza raportului referitor la situaţia epidemiologică înaintat de către DSP, Consiliul de Administraţie al Seminarului va prezenta propunerea cu privire la scenariului adoptat, care, din nou, va ajunge la DSP pentru avizare şi, ulterior, spre aprobare în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă", a explicat Alexandru Sinea, pentru Agerpres.

Acum, toate cadrele didactice vor fi testate, iar debutul anului școlar a fost amânat. Inițial, cursurile trebuiau să reînceapă în scenariul galben, cu prezență și în clase și în online, în grupe de elevi prin rotație.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Protestatarii armeni blochează traficul în Erevan
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:06 0:00
XS
SM
MD
LG