Linkuri accesibilitate

Nicușor Dan în timpul discursului de după anunțarea exit-pollurilor pentru Primăria Capitalei.
Nicușor Dan în timpul discursului de după anunțarea exit-pollurilor pentru Primăria Capitalei.

Alegeri 2024. Primăria Capitalei: Nicușor Dan-44%, Gabriela Firea-25%. PSD/PNL-54% la europene. Popularii Europeni, pe primul loc în PE

Alianța PSD-PNL a câștigat alegerile europarlamentare, iar primarul general Nicușor Dan a câștigat alegerile locale la București - acestea sunt principalele rezultate ale alegerilor din 9 iunie 2024.

De ce este ziua de astăzi atât de importantă

13:31 9.6.2024

Candidat independent la Primăria Brașov, reținut de polițiști

Un candidat independent la Primăria Brașov, Nicolae Florin Dogar, a fost reținut pentru 24 de ore de polițiști.

„În cauză a fost dispusă măsura reținerii persoanei pentru o perioadă de 24 de ore”, a anunțat, duminică, Inspectoratul Județean de Poliție.

Potrivit presei locale din Brașov, Nicolae Florin Dogar iar fi amenințat-o pe președinta Biroului Electoral Județean.

00:46 10.6.2024

PSD/PNL - 53% la europarlamentare, AUR - 15% (exit poll)

Alianţa PSD-PNL obţine 53% din voturile pentru alegerile europarlamentare, conform rezultatelor exit poll-ului CURS- Avangarde, centralizate la ora 22:00 și transmise la miezul nopții. Alianţa pentru Unirea Românilor are 15% din sufragii, în timp ce Alianţa Dreapta Unită obţine 11%.

UDMR trece pragul electoral, obţinând 5% din voturile pentru Parlamentul European, conform aceleiaşi surse.

00:40 10.6.2024

Exit poll ora 22.00 - Nicușor Dan pierde un procent, iar Firea câștigă unul

Un sondaj la urne pentru ora 22:00 arată că Nicușor Dan a mai pierdut un procent, iar Gabriela Firea a câștigat unul, adică 44% și 25%.
De asemenea au fost publicate rezultatele pentru toate primăriile de sector.


23:40 9.6.2024

Kelemen Hunor (UDMR) despre rezultatul de 5% la europene: Am obținut cel mai mare număr de voturi din ultimii 20 de ani

„Din estimările noastre, am obținut cele mai mare numar de voturi din ultimii 20 de ani, la europarlamentare aveam nevoie de 480.000 de voturi pentru a trece pragul, din calculele noastre avem cam 500.000”, a declarat liderul UDMR, Kelemen Hunor despre rezultatul obținut duminică la alegerile europarlamentare.

22:46 9.6.2024

Ludovic Orban (Forța Dreptei): Rezultatele de azi au fost câștigate de baronii roșii și baronii galbeni

Fostul premier Ludovic Orban, președintele Forța Dreptei, a declarat că „au fost lucruri extrem de ciudate cu privire la unicul exit poll. Rezultatele reale vor fi diferite de cele ale acestui exit poll”.

„Coaliția de guvernare (PSD și PNL, n.red.) a obținut un scor la care nu visa dintr-un singur motiv, din cauza comasării alegerilor locale cu cele europarlamentare”, a mai spus el, acuzând lipsa dezbaterilor pentru Parlamentul European.

„Românii să nu își piardă speranța în democrație. Rezultatele de azi au fost câștigate de baronii roșii și baronii galbeni”, a mai spus președintele Forța Dreptei, partid care l-a sprijinit pe Nicușor Dan la Primăria Capitalei împreună cu USR și PMP.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG