Linkuri accesibilitate

Nicușor Dan în timpul discursului de după anunțarea exit-pollurilor pentru Primăria Capitalei.
Nicușor Dan în timpul discursului de după anunțarea exit-pollurilor pentru Primăria Capitalei.

Alegeri 2024. Primăria Capitalei: Nicușor Dan-44%, Gabriela Firea-25%. PSD/PNL-54% la europene. Popularii Europeni, pe primul loc în PE

Alianța PSD-PNL a câștigat alegerile europarlamentare, iar primarul general Nicușor Dan a câștigat alegerile locale la București - acestea sunt principalele rezultate ale alegerilor din 9 iunie 2024.

De ce este ziua de astăzi atât de importantă

11:25 9.6.2024

11 dosare penale în primele ore ale votării

Polițiștii au deschis 11 dosare penale în primele ore ale alegerilor locale și europarlamentare, a anunțat Monica Dajbog, purtător de cuvânt al Ministerului de Interne, într-o conferință de presă.

Despre incidentele relatate în ziua votului de către Europa Liberă puteți citi aici, aici sau aici.

11:16 9.6.2024

Județul Iași: acuzații în alianța PSD-PNL de solicitări cu urna mobilă

Filiala ieşeană a PSD a reclamat la Biroul Electroral Judeţean că există localităţi din judeţ cu primari PNL în care sunt foarte multe solicitări pentru urna mobilă, dar că nu toate aceste solicitări sunt însoţite de documentele justificative necesare, scrie News.ro.

„Până la acest moment în câteva localităţi cu primari PNL sunt foarte multe solicitări pentru urna mobilă: Plugari (107 cereri), Hălăuceşti (45), Răducaneni (60), Victoria (110), Coarnele Caprei (47). Nu toate aceste solicitări sunt însoţite de documentele justificative aferente”, au transmis reprezentanţii PSD Iaşi.

10:51 9.6.2024

Buletine de vot deja ștampilate în sectorul 2

Polițiștii de la secția 7 de poliție din București au găsit mai multe buletine de vot deja ștampilate la secția 190 de vot din Sectorul 2, potrivit unui comunicat al poliției.

Aceștia au confirmat incidentul, după ce au fost sesizați de către un candidat la alegerile Consiliului General.

USR acuză că patru buletine de vot ștampilate cu PSD-PNL au fost găsite în această secție din sectorul 2. „Primul buletin a fost descoperit chiar de un alegător, apoi alte trei au fost găsite pe mesele reprezentanților PSD-PNL”, potrivit unui comunicat.

Potrivit acestora, după plecarea polițiștilor, ar mai fi apărut un al cincilea buletin de vot, iar partidul cere suspendarea votului.

10:09 9.6.2024

Votul la europarlamentare în R.Moldova - 52 de secții deschise

Zeci de mii de cetățeni moldoveni care dețin și cetățenia română sau a altei țări din Uniunea Europeană sunt așteptați la urne pe 9 iunie, la alegerile pentru Parlamentul European, inclusiv la 52 de secții de votare deschise de România în Republica Moldova.

Dacă vă aflați în R.Moldova, puteți găsi adresele secțiilor de votare AICI.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG