Linkuri accesibilitate

Nicușor Dan în timpul discursului de după anunțarea exit-pollurilor pentru Primăria Capitalei.
Nicușor Dan în timpul discursului de după anunțarea exit-pollurilor pentru Primăria Capitalei.

Alegeri 2024. Primăria Capitalei: Nicușor Dan-44%, Gabriela Firea-25%. PSD/PNL-54% la europene. Popularii Europeni, pe primul loc în PE

Alianța PSD-PNL a câștigat alegerile europarlamentare, iar primarul general Nicușor Dan a câștigat alegerile locale la București - acestea sunt principalele rezultate ale alegerilor din 9 iunie 2024.

De ce este ziua de astăzi atât de importantă

18:16 9.6.2024

Prezența la vot în București, pe sectoare - ora 18:00

18:02 9.6.2024

Prahova: Cinci intervenţii ale medicilor de la Ambulanţă în secțiile de vot

Cadrele medicale de la Serviciul de Ambulanţă Prahova au avut, duminică, cinci intervenţii la secţii de votare din judeţ, unde unor persoane li s-a făcut rău. În cele mai multe dintre situaţii, este vorba despre vârstnici care au acuzat ameţeli sau stări de leşin, transmite News.ro.

În decurs de câteva ore, de la deschiderea secţiilor de votare şi până la ora 16:30, echipajele de la Serviciul de Ambulanţă Prahova au avut, în urma unor apeluri la 112, cinci intervenţii la secţii de votare. În trei din cazuri a fost nevoie de intervenţii ale secţiei din municipiul Ploieşti.

Unul din apeluri a fost pentru o femeie de 79 de ani care acuza un junghi toracic şi care, după evaluare şi tratament, a refuzat transportul la spital. Tot la o secţie de votare din Ploieşti, un bărbat de 92 ani a avut nevoie de ajutor după ce acuzat ameţeli. El a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti. La acelaşi spital a ajuns, direct din secţia de votare, o femeie de 84 de ani care a leşinat.

Şi la Câmpina, o femeie de 60 de ani a leşinat în momentul în care a mers la vot, ea refuzând transportul la spital.

În localitatea Nistoreşti, echipajul de la Ambulanţă a intervenit în cazul unui bărbat de 37 de ani cu stare de agitaţie. Pacientul a fost transportat la Compartimentul de Primiri Urgenţe al Spitalului Municipal din Câmpina.

17:41 9.6.2024

Prezența la vot la ora 16:00 vs acum patru ani

16:31 9.6.2024

Zeci de dosare penale. Lista incidentelor la vot până la ora 14:00

Peste 312 incidente legate de procesul electoral au fost semnalate până la ora 14:00, la nivel naţional, a anunţat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog.

Ea a menționat că 114 dintre acestea nu s-au confirmat, iar altele sunt în curs de verificare. De asemenea, poliţiştii au dat amenzi de peste 47.000 de lei (9.400 euro).

În urma verificărilor, polițiștii au întocmit dosare penale pentru 65 de posibile infracţiuni.

În Satu Mare, polițiștii au fost sesizaţi de către preşedintele unei secţii de votare despre faptul că un bărbat a sustras un buletin de vot, iar în acest caz a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

De asemenea, într-o localitate din judeţul Vaslui, un bărbat a fost amendat cu 2.000 de lei pentru că a sfătuit alegătorii cum să voteze, la 300 de metri de secţia de votare.

În Tecuci, județul Galați, poliţiştii cercetează un bărbat pentru fraudă la vot după ce preşedintele secţiei de votare a observat că la ieşirea din cabinele de vot, bărbatul respectiv avea 7 buletine de vot, iar soţia sa doar 3, deşi intraseră în cabine fiecare cu câte 5 buletine.

„Din cercetările efectuate a rezultat faptul că femeie respectivă i-ar fi dat soţului pe ascuns două buletine pentru a vota în locul ei, motivând că ea nu ştie să citească”, a mai transmis Monica Dajbog.

În judeţul Alba, un bărbat a sunat la 112 pentru a reclama faptul că la magazinul aflat vizavi de o secţie de votare se oferă alimente cetăţenilor în scop electoral, iar poliţiştii fac cercetări pentru comiterea infracţiunii de corupere a alegătorilor.

În Caraş-Severin, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că un bărbat, aflat într-o maşină oprită în apropiere de o secţie de vot, oferă bani alegătorilor. Poliţiştii au găsit asupra bărbatului aproximativ 3.000 de lei precum şi mai multe liste cu persoane de pe raza localităţii respective. El a fost dus la secţie şi au fost întocmite acte procedurale pentru săvârşirea infracţiunii de corupere a alegătorilor.

Totodată, a fost înregistrat şi un deces într-o secţie de votare din judeţul Vâlcea. Un bărbat în vârstă de 45 de ani a făcut o criză de epilepsie şi a intrat în stop cardiorespirator, iar în ciuda eforturilor echipelor medicale nu a putut fi salvat.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG