Linkuri accesibilitate

Alegeri Moldova. Maia Sandu și Igor Dodon își dispută președinția


Duminică are loc turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova, care îi pune față în față pe pro-europeana Maia Sandu și pe pro-rusul Igor Dodon.

Cetăţenii Republicii Moldova îşi aleg, duminică, preşedintele, în cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, în care se confruntă actualul şef al statului, filorusul Igor Dodon, şi candidata opoziţiei pro-europene şi fost premier, Maia Sandu.

În primul tur, desfăşurat pe 1 noiembrie, Maia Sandu a obţinut 36,16% din voturi, iar Igor Dodon 32,61%.

La ora 12, prezența la vot se apropia de 25%, conform situației în timp real, prezentate de Comisia Electorală Centrală (CEC) a Republicii Moldova.

În diaspora, dar și în țară, sunt raportate cozi la secțiile de votare, iar prezența la urne este așteptată să o depășească pe cea din turul I, când a fost de aproape 43%.

Candidata Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, îl are contracandidat pe actualul preşedinte, Igor Dodon, care s-a înscris în cursa electorală ca independent, având susţinerea Partidului Socialiştilor din Republica Moldova.

În 2016, alegerile au fost câştigate de Igor Dodon cu 52% din voturi, în vreme ce Sandu a obţinut 48%. Practic, diferenţa dintre cei doi a fost de 69.750 de voturi.

XS
SM
MD
LG