Primarul Bucureștiului, Nicuşor Dan: „Am votat pentru o direcţie occidentală a României și pentru ca Bucureştiul să devină un oraş ordonat”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a afirmat că a votat pentru democraţie şi pentru o direcţie occidentală a României. El a adăugat că a votat la referendumul local pentru ca Bucureştiul să devină un oraş ordonat și împotriva „mafiei imobiliare”.
„Am votat şi acum pentru alegerile naţionale, am votat cum votez de 35 de ani, pentru democraţie şi pentru o direcţie occidentală a României. Am votat pentru referendumul local pentru ca Bucureştiul să devină un oraş ordonat, guvernabil, administrabil, cu alocare a banilor acolo unde trebuie şi mai ales din nou cum votez întotdeauna împotriva mafiei imobiliare”, a declarat Nicuşor Dan la ieşirea din secţia de votare.
Preşedintele Klaus Iohannis a votat atât la alegeri, cât şi la referendumul din București. Președintele nu a făcut nici o declarație
Preşedintele Klaus Iohannis a votat duminică, la secţia de votare de la Liceul Jean Monnet, din Bucureşti. El și-a exprimat votul atât alegerile prezidenţiale, cât şi la referendumul convocat de primarul Capitalei Nicuşor Dan.
Președintele Klaus Iohannis nu a făcut declaraţii şi nu a răspuns întrebărilor jurnaliştilor.
Întrebat ce mesaj le transmite românilor, după ce a votat pentru alegerile prezidenţiale şi pentru referendumul din Bucureşti, președintele Iohannis a transmis:
„Să poftească toţi la vot!”
Referendum București. Prezență de 4,35% până la ora 10:00
Până la ora 10:00, duminică, au votat la referendumul iniţiat de primarul general, Nicuşor Dan, în Capitală, 77.757 de cetăţeni, adică 4,35% din numărul celor înscrişi în listele electorale, potrivit AEP.
Conform AEP, au votat pe liste permanente 74.138 de alegători, pe liste suplimentare - 3.592, iar cu urna mobilă - 27.
Potrivit Legii nr. 3/2000, un referendum este considerat valid dacă cel puțin 30% din persoanele înscrise în listele electorale permanente participă la vot.