Linkuri accesibilitate

Alegeri SUA: Donald Trump și Joe Biden se pregătesc de prima dezbatere


Joe Biden și Donald Trump

Marți seară va avea loc prima dezbatere electorală între președintele Donald Trump și candidatul democraților Joe Biden din campania electorală pentru alegerile din 3 noiembrie.

Dezbaterile, trei pentru candidații la președinție și una pentru propunerile de vicepreședinte, vor oferi o platformă importantă pentru cele două tabere în a-și prezenta viziunile pentru țară și principalele probleme cu care se confruntă în prezent. Impactul lor este sporit și de pandemia de coronavirus care a îngreunat întâlnirile față în față cu alegătorii și adunările electorale cu mulți participanți.

Cu toate acestea, sondajele de opinie arată că numărul votanților indeciși este mai mic acum decât în 2016, iar dezbateri din trecut care au oferit momente ce păreau să marcheze respectivele alegeri s-au dovedit că nu au influențat atât de mult alegerea cetățenilor, potrivit AP.

Felul în care Administrația Trump a gestionat pandemia de coronavirus va fi principalul subiect al dezbaterii având în vedere că Statele Unite a înregistrat 7 milioane de cazuri de contaminare și peste 200 de mii de decese.

De asemenea, situația economică a țării în actualul context epidemiologic și reconstrucția după perioada în care aproape toată țara a stat în carantină.

Decesul judecătoarei liberale Ruth Bader Ginsburg care i-a oferit lui Donald Trump șansa de a face o a treia nominalizare la Curtea Supremă și a spori majoritatea conservatoare este un al treilea subiect în care cei doi candidați au viziuni foarte diferite. Președintele american a făcut rapid o nominalizarea în persoana judecătoarei Amy Coney Barrett, în timp ce tabără democrată cere ca nominalizarea să îi revină celui ales în scrutinul din 3 noiembrie.

Ambele tabere așteaptă discuții aprinse între cei doi candidați, fiind știut faptul că relația dintre cei doi nu este bună, iar importanța momentului poate spori animozitățile personale.

Cele două tabere au viziuni diferite asupra impactului pe care dezbaterea o avea asupra cetățenilor americani. Tabără democrată a minimalizat dezbaterea și a insistat că pandemia și efectele ei asupra economiei vor conta mai mult, în schimb ce tabără republicanilor a prezentat seara drept momentul în care Trump va obține o victorie importantă în fața lui Biden și va schimba cursul campaniei.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG