Linkuri accesibilitate

Alegeri USR-PLUS: Dacian Cioloș e pe primul loc. Barna: „Suspans, mergem mai departe”


Dan Barna și Dacian Ciolos se vor întâlni și în al doilea tur după ce primul a fost cîștigat de cel din urmă.
Dan Barna și Dacian Ciolos se vor întâlni și în al doilea tur după ce primul a fost cîștigat de cel din urmă.

Dacian Cioloș a ieșit pe primul loc în primul tur al alegerilor din USR-PLUS, arată rezultatele alegerilor pentru șefia partidului. La alegeri au votat 32.815 (74.4%) de membri USR-PLUS din totalul de 44.114 electori.

Rezultatele din primul tur sunt următoarele:

Dacian Cioloș - 46% (15.111 voturi)

Dan Barna- 43,9% (14.404 voturi)

Irineu Ambrozie Darău - 10,1%(3.300 voturi)

USR-PLUS a anunțat că va exista un tur doi pentru alegerea noii conduceri, iar
congresul va avea loc în data de 2-3 octombrie pentru alegerea Biroului Național.

Joi, la ora 16.00, va avea loc o şedinţă a Biroului Naţional. Iar în zilele următoare va începe turul 2 care se va încheia înainte de Congres.

„În 9 zile vom avea Congres”, a precizat joi liderul deputaţilor USR PLUS Ionuţ Moşteanu.

Dan Barna: „Suspans, mergem mai departe"

Imediat după alegeri, copreședintele Dan Barna a declarat că este foarte optimist în privința rezultatului din turul al doilea, cu toate că se situează în urma lui Dacian Cioloș.

„Mă voi concetra să transmit membrilor ce vreau să fac mai departe. Rezultatul este unul incontestabil și confirmă ca fiecare vot contează. Îi incurajez pe toți membrii USR-PLUS să voteze în turul al doilea”, a spus Dan Barna.

El și-a încheiat discursul cu o propoziție scurtă: „Suspans, mergem mai departe”.

Dacian Cioloș a scris și el pe Facebook că alegerile au fost „un exercițiu de democrație și implicare decent și onest”. „Este o competiție fără miză personală, este o alegere pentru viitorul partidului nostru, un vot pentru un USR PLUS mai bun și mai capabil să ofere societății românești o șansă la o viață decență și normală, la prosperitate și bucurie”, a scris Cioloș, care le-a mulțumit și contracandidaților.

„În ceea ce mă privește, consider că partidul are nevoie de doi ani de construcție intensă, la sfârșitul cărora să avem șanse reale la președinția României și la o majoritate care să poată schimba și reforma România”, a conchis Dacian Cioloș.

  • 16x9 Image

    Andreea Ofițeru

    Andreea Ofițeru s-a alăturat echipei Europa Liberă România în ianuarie 2021, ca Senior Correspondent. Lucrează în presă din 2001, iar primele articole le-a publicat în România Liberă. Aici a scris pe teme legate de protecția copiilor, educație, mediu și social. De-a lungul timpului, a mai lucrat în redacțiile Adevărul, Digi24, Gândul, HotNews.ro, unde a documentat subiecte legate de învățământul din România și de actualitate. 

    A scris știri, interviuri, reportaje și anchete. A participat la mai multe proiecte printre care și conceperea primului supliment dedicat exclusiv subiectelor despre școală: Educație&Școală.  

    A fost bursieră Voice Of America/Washington DC, într-un program dedicat jurnaliștilor din Europa de Est.

XS
SM
MD
LG