Linkuri accesibilitate

Aleksei Navalnîi a fost arestat din nou


Aleksei Navalnîi

Poliţia rusă a arestat miercuri cel puţin 57 de persoane, printre care opozantul Aleksei Navalnîi, care demonstrau la Moscova pentru a cere pedepsirea ofiţerilor implicaţi în cazul de înscenare contra jurnalistului Ivan Golunov

Navalnîi are 48 de ani și este omul „de care îi este cel mai frică lui Vladimir Putin”, după cum scria The Wall Street Journal și a fost de partea lui Ivan Golunov, arestat săptămâna trecută sub pretextul deținerii de droguri.

Golunov lucrează pentru site-ul independent „Meduza” din Letonia și a fost pus sub acuzare, pentru tentativa de a vinde „cantități importante” de droguri. Jurnaliști din Rusia și străinătate și organizații pentru apărarea drepturilor omului susțin că acuzațiile sunt inventate, numai pentru a-l pedepsi pentru relatările sale critice.

Golunov a fost reținut joi la Moscova și maltratat. Unul din avocații săi a declarat că există bănuiala că i s-au rupt câteva coaste și ar fi fost lovit la cap. Poliția a informat între timp că sâmbătă, jurnalistul a fost dus la spital, pentru a fi examinat.

Poliția rusă a declarat că acasă la ei și în rucsacul jurnalistului ar fi fost găsite droguri sintetice.Golunov neagă acuzațiile, iar avocații săi susțin că drogurile au fost „plantate” de poliție.

Golunov era în curs de a ancheta un caz de corupție la nivel înalt din Moscova. Jurnalistul are 36 de ani și dacă va fi găsit vinovat de justiția rusă, ar putea fi condamnat la închisoare între 10 și 20 de ani.

Susţinătorii lui Golunov au denunţat un dosar fabricat în întregime, ca represalii pentru anchetele sale. Analizele realizate la cererea justiţiei nu au relevat nicio urmă de droguri în sângele său şi niciunul dintre pachetele cu droguri confiscate nu aveau amprentele sale, potrivit avocaţilor săi.

Cazul a provocat un val de solidaritate în societatea rusă, susţinerile acumulându-se, de la ziare independente până la media de stat şi chiar la unii înalţi responsabili politici

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG