Linkuri accesibilitate

Alertă cu bombă la Școala Americană din Capitală


România - Sigla SRI

UPDATE - Amenințarea cu bombă nu a fost confirmată, au anunțat forțele de ordine trimise la fața locului după încheierea controlului pirotehnic.

Serviciul Român de Informații verifică o amenințare cu bombă transmisă marți, prin poșta electronică.

„În urma unui e-mail prin care s-a primit o amenințare cu bombă, Școala Americană a alertat autoritățile. Echipele Poliției Române și specialiștii pirotehniști din cadrul Serviciului Roman de Informații au ajuns la fața locului, au demarat procedurile specifice și se iau măsurile necesare de verificare în astfel de situații”, se arată într-o informare a Serviciului Român de Informații.

Poliția din Voluntari a fost anunțată marți, la ora 15.00, că la American School of Bucharest ar putea exista un dispozitiv exploziv, moment în care a fost adusă echipa de pirotehniști a SRI și s-a creat un perimetru de siguranță pentru evacuarea copiilor și cadrelor didactice din școală.

Traficul în zonă a fost restricționat iar părinții au fost chemați să-și ia copiii de la școală.

În continuare se efectuează cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de santaj, sub coordonarea procurorului de la Parchetul de pe langa Judecatoria Buftea, pentru că în mailul de amenințare se spunea că școala nu va fi aruncată în aer în schimbul unei sume de bani.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

200 de răniți într-o explozie puternică în regiunea Nagorno Karabah
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:33 0:00
XS
SM
MD
LG