Linkuri accesibilitate

Alex Dimitriu, de la Piperea & Asociații, propus secretar de stat la Justiție


România - Alex Dimitriu, propunerea lui Stelian Ion pentru postul de secretar de stat la Justiție

Alexandru Dimitriu, 40 de ani, fost membru PNL timp de 10 ani, din 2019 la PLUS, avocat partener la casa de avocatură „Piperea și Asociații”, a fost propus de ministrul Stelian Ion secretar de stat la Ministerul Justiției.

„Am făcut o propunere premierului de numire a unui secretar de stat, în persoana dlui Alex Dimitriu, în care am foarte mare încredere și sunt convins că vom colabora foarte bine”, a declarat ministrul Stelian Ion pentru Hotnews.ro.

PLUS, partidul condus de Dacian Cioloș i-a criticat pe liberali pentru că primesc traseiști în partid, dar l-a propus pe Dimitriu pentru Primăria Sectorului 5 în ianuarie trecut. După negocierea locurilor în alianța electorală făcută cu PNL, Dimitriu i-a cedat locul lui Cristian Băcanu, de la PNL.

Potrivit propriului CV, Dimitriu a fost timp de 10 ani, în perioada 2003-2013, „membru PNL fără nicio implicare, respectiv fără a fi candidat intern sau extern pentru vreo funcție”.

Alexandru Dimitriu a fost unul dintre avocații care au reprezentat pe plan local interesele fraților Ioan și Viorel Micula, cei care au obținut în urma unui proces internațional 912,5 milioane lei de la statul român, bani plătiți de Ministerul Finanțelor în mandatul de ministru al lui Florin Cîțu, actualul premier al României, obligat de decizia arbitrală de la Washington, scrie NewsWeek.

Alex Dimitriu a devenit cunoscut în anii 2000, pe când era doar un puști de 19 ani, când a participat la show-ul Vara Ispitelor de la Pro TV alături de partenera sa de atunci, Cosmina Păsărin, amintește G4Media.

Alexandru Dimitriu are un doctorat în Drept, obținut în 2015 la o facultate de stat, cu summa cum laude și este specializat în recuperarea creanţelor prin procedura insolvenţei, specializarea casei de avocatură condusă de Gheorghe Piperea, fost consilier onorific al premierului PSD Mihai Tudose și contestatar al măsurilor anti-Covid. Dimitriu este cadru didactic la Facultatea de Drept din București, unde și-a luat masterul, a absolvit Dreptul la Niculae Titulescu și ASE-ul urmate în paralel. Deține o listă impresionantă de cărți publicate la Editura CH Beck, unde a fost și redactor de carte juridică. Vorbește trei limbi străine.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Urșii din România, veșnic vinovați de toate relele
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:11:04 0:00
XS
SM
MD
LG