Linkuri accesibilitate

Alexei Navalnîi, principalul opozant al regimului Putin, arestat din nou


Alexei Navalnîi, într-o imagine recentă
Alexei Navalnîi, într-o imagine recentă

Principalul politician rus de opoziție, Aleksei Navalnîi, a fost arestat din nou, joi, după o serie de noi percheziţii desfăşurate la sediul organizaţiei împotriva corupţiei condusă de acesta, FBK.

„Aleksei a fost reţinut prin forţă şi dus de acolo. Nu a opus rezistenţă. Avocaţii se află încă la FBK, unde este în desfăşurare o percheziţie", a scris pe Twitter purtătoarea sa de cuvânt, Kira Iarmîş.

Cu puţin timp înainte, opozantul rus difuzase o înregistrare video în care se putea vedea cum uşa de la sediul organizaţiei sale, Fundaţia luptei împotriva corupţiei (FBK), fusese deschisă forţat cu ajutorul unui fierăstrău electric.

Potrivit Reuters, deocamdată motivele reţinerii lui Aleksei Navalnîi nu sunt clare.

Pe 23 decembrie, un manager de proiect de la fundația condusă de Navalnîi a fost luat cu forța în aramată și trimis în zona arctică să-și desfășoare stagiul militar. Ruslan Shaveddinov, 23, a fost ridicat din apartamentul său din Moscova și trimis la o distanță de 5.600 km, la Novaya Zemlya, pentru a-și face stagiul militar într-o bază militară de la Oceanul Arctic, potrivit informațiilor pe care le aflase Navalnîi la 24 decembrie.

Navalnîi, un critic acerb al regimului Putin și autorul dezvăluirilor care au arătat o corupție pe scară largă în Rusia, a acuzat Kremlinul că s-a implicat în îndepărtarea de la fundația sa, FBK, a managerului de proiect.

Serviciul militar în Rusia este obligatoriu pentru bărbații între 18 și 28 de ani și durează un an.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG