Linkuri accesibilitate

Alfie Kohn: Copiii au nevoie de prezența părinților


Alfie Kohn: Copiii au nevoie de prezența părinților
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:34 0:00

Psihologul american Alfie Kohn subliniază, într-un interviu pentru Europa Liberă, că părinții trebuie să vorbească cu copiii lor și să înțeleagă ce îi atrage la telefoanele mobile. Și, pentru a reuși,părinții ar trebui să întrebe mai mult și să dicteze mai puțin.

Alfie Kohn a explicat care sunt, în opinia sa, principalele probleme ale sistemului de educație din România și care ar putea fi eventualele soluții, într-un interviu pentru Europa Liberă.

Aflat pentru a patra oară în România, Alfie Kohn a susținut, pe 16 și 17 martie, două conferințe, la București și la Cluj, intitulate „De la pedepse și recompense la colaborare și cooperare”.

Alfie Kohn este autorul mai multor volume despre parenting, educație și management, unele dintre acestea traduse și în limba română. Potrivit Amazon.com, Revista Time Magazine a scris despre el că este „probabil cel mai vehement critic al sistemului educaţional axat pe note şi lucrări de control”.

În România, cele trei volume ale sale, „Parenting Necondiționat”, „Pedepsiți prin recompense” și „Mitul temei pentru acasă”, publicate la editura Totul despre mame, s-au vândut în peste 25.000 de exemplare.
XS
SM
MD
LG