Linkuri accesibilitate

Alianța USR PLUS amenință cu boicotarea propunerilor de comisar european din partea guvernului Dăncilă


Eurodeputaţii Alianţei USR PLUS consideră inacceptabile propunerile avansate de Guvern pentru postul de comisar european şi anunţă că nu vor vota pentru Rovana Plumb sau Dan Nica, conform Agerpres.

"Cei doi propuşi de Viorica Dăncilă au un trecut de politicieni penali care s-au sustras investigaţiilor şi judecăţii. Au scăpat de cercetări datorită colegilor din PSD-ALDE, dar asta nu le şterge faptele, ci doar adânceşte suspiciunile pe care procurorii le-au prezentat. Ne vom opune ca Nica sau Plumb să obţină această funcţie de înaltă reprezentare a României în Comisie şi vom prezenta toate argumentele noastre colegilor pentru a bloca nominalizările trimise de Dăncilă la Bruxelles", a declarat Cristian Ghinea, copreşedinte al delegaţiei Alianţei USR PLUS în Parlamentul European.

USR PLUS consideră că desemnarea celor doi social-democraţi pentru a ocupa o poziţie în Comisia Europeană formată de Ursula von der Leyen este împotriva asigurărilor cu privire la lupta împotriva corupţiei pe care preşedintele noii Comisii le-a punctat în discursul său în faţa Parlamentului European.

"Dacă Guvernul Dăncilă va insista cu aceste nominalizări, noi vom utiliza toată influenţa pe care o avem atât la nivelul grupului Renew, cât şi prin informarea colegilor din celelalte familii europene, pentru a bloca aceste propuneri scandaloase. PSD nu a înţeles nimic din ultimele alegeri şi insistenţa lor de a continua cu acest gen de nominalizări va face imposibilă votarea lor şi va fi ruşinos pentru România un asemenea refuz la nivel european", a declarat Dragoş Tudorache, copreşedinte al delegaţiei USR PLUS.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG