Linkuri accesibilitate

Alianţa Dreapta Unită îl susţine pe Nicuşor Dan pentru un nou mandat la Primăria Capitalei


Eugen Tomac (s), Cătălin Drulă (c), Leonard Orban (d), au anunțat programul electoral al Alianței Dreptei pentru alegerile europarlamentare.
Eugen Tomac (s), Cătălin Drulă (c), Leonard Orban (d), au anunțat programul electoral al Alianței Dreptei pentru alegerile europarlamentare.

Liderii celor trei partide ai Alianței Dreapta Unită au anunțat că îl susțin pe Nicușor Dan pentru un nou mandat la Primăria Capitalei. Liderii USR, PMP și FD, au afirmat că nu îl consideră perfect pe Nicușor Dan, car că el este cel mai potrivit candidat.

USR, PMP şi Forţa Dreptei şi-au anunţat programul electoral comun pentru europarlamentare.

„Suntem cele trei formaţiuni politice care l-au susţinut pe domnul Nicuşor Dan şi care, în continuare, susţin munca care se face la Primăria Generală.”, a anunţat Cătălin Drulă.

„Nicuşor Dan va fi şi după alegerile din acest an primar general al Capitalei, pentru ca în spatele lui Nicuşor Dan, pe lânga voturile noastre, vor fi şi voturile bucureştenilor cinstiţi şi oneşti”, a declarat liderul PMP, Eugen Tomac.

La rândul lui, Ludovic Orban a spus că susținerea lui Nicușor Dan este importantă în condițiile în care „rechinii imobiliari” că încearcă să „recaptureze” Bucureştiul:

„Vedem foarte clar că rechinii imobiliari şi toţi cei care au jefuit bugetele locale au câştigat în mod ilegal de pe urma unor relaţii nepotrivite cu Primăria Capitalei, atât pe vremea lui Oprescu, cât şi pe vremea lui Gabriela Firea”, a spus președintele Forței Dreptei.

La aceeași întrunire în care au anunțat susținerea pentru Nicușor Dan, liderii USR, PMP şi Forţa Dreptei au făcut public și programul electoral pentru europarlamentare.

Liderii Alianței Dreptei au declarat că alianța e alternativa la corupţia PSD-PNL.

„Ne uneşte astăzi dorinţa de a construi o forţă politică pregătită să câştige alegerile, să dea o nouă guvernare şi să modernizeze România. Vrem o Românie puternică în Uniunea Europeană”, a declarat preşedintele USR, Cătălin Drulă.

„Vom lupta de la egal la egal cu PSD şi PNL”, a spus Eugen Tomac, preşedintele PMP. La rândul său, președintele Forței Dreptei, Ludovic Orban, a declarat că „Alianţa Dreapta Unită este cea care se va dovedi că este altceva, o soluţie de o calitate cu mult mai bună decât sunt în stare să ofere, în mod direct, PSD şi PNL sau, în mod indirect, prin pseudo-opoziţia AUR”.

Cele 12 priorităţi ale Dreptei Unite pentru a finaliza integrarea europeană şi modernizarea României sunt:

  • România, cu adevărat în Schengen
  • Un trai european pentru români. Stabilitate economică prin trecerea la Euro, prosperitate prin industrializare, comerţ şi inovare
  • Reforma statului şi anticorupţia vor continua
  • Democraţie, drepturi fundamentale şi stat de drept – apărăm Uniunea împotriva derapajelor iliberale chiar la noi acasă
  • Sănătate şi Educaţie pentru români la standarde europene
  • Fonduri UE pentru modernizarea României, cheltuite mai eficient şi cu impact mai mare
  • Agricultură şi clasa de mijloc din rural – aducem finanţarea pentru fermele de familie la nivel european
  • Unirea cu Moldova în Uniunea Europeană
  • Ne asumăm rolul de ţară mare – contribuţia României la reforma UE
  • Apărăm drepturile românilor lucrători în Europa la venituri şi pensii decente
  • Europă prosperă cu un mediu curat
  • Armatele europene, mai bine integrate în NATO şi mai bine pregătite să răspundă împreună provocărilor

Primii opt candidaţi ai noii alianţe la alegerile europarlamentare sunt: Dan Barna (USR), Vlad Voiculescu (USR), Eugen Tomac (PMP), Vlad Botoş (USR), Cristina Prună (USR), Violeta Alexandru (FD), Radu Mihail (USR) și Corina Atanasiu (USR).

  • 16x9 Image

    Adrian Ardelean

    S-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2023. A intrat în presă în 2002 și s-a format că jurnalist la BBC World Service Romania. A lucrat mai apoi atât pentru posturi de radio și televiziune naționale ca Europa FM, Digi24, cât și pentru posturi de radio și televiziune regionale ca Transilvania LIVE, Radio Romania Cluj sau EBS Radio Cluj. Experiența lui include producerea și prezentarea de emisiuni live, jurnale de știri, dar și realizarea de analize, reportaje și documentare pe subiecte ce țin de actualitatea în economie, administrație și societate.

XS
SM
MD
LG