Linkuri accesibilitate

Alimentele otrăvite, etapa „pește cu mercur”. Dragnea acuză că l-au trimis în țară state europene. Procurorii vorbesc de braconieri români


Declarațiile lui Liviu Dragnea despre peștele otrăvit trimis de Vestul Europei îngheață apele
Declarațiile lui Liviu Dragnea despre peștele otrăvit trimis de Vestul Europei îngheață apele

După roșii și fructe otrăvite, care au ținut capul de afiș al campaniei electorale a lui Liviu Dragnea pentru alegerile europene, liderul PSD a ajuns la pește

Este vorba despre peștele contaminat cu mercur, confiscat într-o acțiune coordonată de Eurojust și Interpol, despre care procurorii din Constanța au anunțat că era braconat de români în ape infestate din Spania și Italia, unde pescuitul este interzis.

„Au crezut că românii sunt mai proști și au zis hai să le dăm lor, că ei poa' să moară, ei și copiii”, a declarat Liviu Dragnea.

"În vestul Europei sunt țări dezvoltate. Cu toate măsurile pe care le-au luat, tot poluează, poluează apele lor și acolo sunt și pești cu metale grele. În piețele din Occident nu se poate vinde așa ceva, că e pușcarie curată. Au crezut că românii sunt mai proști și au zis hai să le dăm lor, că ei poa' să moară, ei și copiii, mai ales că mămicile au început să introducă în hrana copiilor mai mult pește, să evite produse pline de hormoni de pasăre sau de altă natură. Au spus să bage pește pentru că a crescut consumul", a declarat Liviu Dragnea.

Dragnea, care a inițiat în aceste zile o lege pentru dublul standard al produselor alimentare din import, a acuzat, și în cazul peștelui, că ocupă piața locală.

"Noi avem în România crap românesc din Belgia, avem crap românesc din Spania, avem caras din Italia, avem toate soiurile de pește, numai din România nu, în condițiile în care avem un bazin hidrografic inimaginabil. Drept pentru care duminică o să mergem la Nucet, la acea capacitate care produce pește. Indiferent de ce spune Bruxellesul, vreau să începem un program pentru pește în România", a mai transmis liderul PSD.

Declarațiile lui Liviu Dragnea vin pe fondul confiscării la vamă, de către autorități, de pește infestat cu mercur. Un comunicat al IGPR a anunțat că polițiști din Italia, Spania, Franţa şi Ungaria, coordonați de Interpol și Eurojust, au confiscat 30 de tone de pește în urma a peste 150 de percheziții.

Procurorul de caz, Teodor Niță, de la Curtea de Apel Constanța, care investighează cazul, a ținut și conferință de presă. Potrivit news.ro, Niță a arătat că este vorba despre o rețea organizată, care a fost supravegheată vreme de șase luni.

Procurorul a spus că rețeaua a fost organizată de către cetăţeni români şi că inclusiv cei care pescuiau din Spania şi România erau tot români, în această grupare aflându-se şi străini, dar mai puţini.

El a precizat că braconau prin metode barbare în ape în care pescuitul este interzis din cauza poluării industriale, era transportat în mare parte în România, unde era apoi vândut, inclusiv în supermarket.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG