Linkuri accesibilitate

Alte sute de susținători ai Opoziției au fost arestați la Moscova


Poliția reținând un protestar pro-Opoziție în Moscova- 3 august 2019
Poliția reținând un protestar pro-Opoziție în Moscova- 3 august 2019

Poliția a arestat, sâmbătă, la Moscova sute de persoane în timpul unei manifestații neautorizate a opozitiei, care protestează de mai multe săptămâni împotriva reprimării candidatilor săi la alegerile locale din septembrie.

Organizația neguvernamentală OVD-Info, specializată în monitorizarea arestărilor, susține că, până în orele după amiezii, au fost reținuți cel puțin 311 protestatari, potrivit AFP.

Poliția a reținut-o și pe proeminenta membră a opoziției, Liubov Sobol, care se află în greva foamei pentru că a fost exclusă din alegerile pentru duma municipală din Moscova de pe 8 septembrie. Aceasta a fost scoasă cu forța din taxi și urcată în duba poliției, relatează Reuters.

Manifestația de sâmbătă are loc la o săptămână de la un protest asemănător, când au fost reținuți aproape 1400 de oameni, număr record de la revenirea lui Putin la Kremlin, în 2012. Acesta este motivul pentru care protestele se desfășoară în absența unor lideri,deoarece condamnările s-au înmulțit după actiunea de la sfarsitul saptamanii trecute.

Autoritățile au instalat bariere pe principalele bulevarde din centru și au desfășurat importante efective de poliție și de soldați ai Gărzii Naționale. Rețeaua de internet mobil era indisponibila în mai multe zone ale orasului, relatează Reuters.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG