Linkuri accesibilitate

Amânarea ratelor la bănci, prelungită de guvern. Cereri, până pe 15 martie


Romania Prime Minister Florin Citu

Guvernul a adoptat miercuri ordonanța de urgență care le permite românilor care au avut probleme cu serviciul în pandemie, în special din domeniul HoReCa, să-și amâne ratele la bănci și în 2021.

„O altă OUG pe care am aprobat-o astăzi şi la care s-a lucrat în timp record, este o OUG pe care o aşteaptă mulţi români. Este vorba despre modificarea OUG 37, privind acordarea unor facilităţi pentru creditele acordate (...) este vorba despre prelungirea amânării ratelor la bancă”, a anunţat premierul Florin Cîţu, după ședința Executivului de miercuri.

De ordonanță beneficiază și cei care au avut deja de o amânare în 2020, condiția fiind ca perioada totală să nu fie mai mare de nouă luni.

„Dacă ai avut 9 luni de zile rata amânată, nu mai poţi să amâni, dar ceilalţi pot să meargă până la 9 luni de zile. Partea bună este că sunt şi persoane care nu au făcut parte până acum şi pot să aplice”, a precizat premierul.

Cererile pot fi depuse până pe 15 martie iar băncile sunt obligate să le remită solicitanților un răspuns până la sfârșitul lunii martie.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG