Linkuri accesibilitate

Amânarea ratelor la bănci, prelungită de guvern. Cereri, până pe 15 martie


Romania Prime Minister Florin Citu
Romania Prime Minister Florin Citu

Guvernul a adoptat miercuri ordonanța de urgență care le permite românilor care au avut probleme cu serviciul în pandemie, în special din domeniul HoReCa, să-și amâne ratele la bănci și în 2021.

„O altă OUG pe care am aprobat-o astăzi şi la care s-a lucrat în timp record, este o OUG pe care o aşteaptă mulţi români. Este vorba despre modificarea OUG 37, privind acordarea unor facilităţi pentru creditele acordate (...) este vorba despre prelungirea amânării ratelor la bancă”, a anunţat premierul Florin Cîţu, după ședința Executivului de miercuri.

De ordonanță beneficiază și cei care au avut deja de o amânare în 2020, condiția fiind ca perioada totală să nu fie mai mare de nouă luni.

„Dacă ai avut 9 luni de zile rata amânată, nu mai poţi să amâni, dar ceilalţi pot să meargă până la 9 luni de zile. Partea bună este că sunt şi persoane care nu au făcut parte până acum şi pot să aplice”, a precizat premierul.

Cererile pot fi depuse până pe 15 martie iar băncile sunt obligate să le remită solicitanților un răspuns până la sfârșitul lunii martie.

XS
SM
MD
LG