Linkuri accesibilitate

Ambarcațiune suspectă în apele românești ale Mării Negre, detonată în Poligonul Midia


Poligonului de trageri antiaeriene Capu Midia. Fotografie generică.
Poligonului de trageri antiaeriene Capu Midia. Fotografie generică.

O navă a Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare a transportat joi seară o ambarcațiune recuperată din apele teritoriale românești din Marea Neagră, în zona de siguranță a poligonului de trageri antiaeriene Capu Midia, transmite Ministerul Apărării Naționale (MApN).

Actualizare - Ambarcaţiunea răsturnată la est de Tuzla a fost detonată, vineri seară, în Poligonul Midia. Trei apeluri la 112 au raportat o explozie puternică. Ei au comparat zgomotul cu cel făcut de un seism.

„În această seară, în jurul orei 18.30, în Dispecerat (...) au fost primite 3 apeluri prin care cetăţenii anunţau faptul că ar fi auzit bubuituri puternice în zona Constanţa-Mamaia Nord-Vadu. Fiecare apel primit este tratat cu responsabilitate şi celeritate de colegi, astfel că au luat legătura cu autorităţile responsabile şi au aflat faptul că este vorba despre o detonare controlată care a avut loc în Poligonul Midia”, au transmis, vineri seară, oficialii ISU Constanţa.

Presa constănțeană a relatat că explozia a fost resimțită ca un cutremur.

Vineri seara, cu puțin peste o oră înainte de miezul nopții, și Ministerul Apărării Naționale a anunțat că „vineri, 5 aprilie, la ora 18.24, în Poligonul de trageri antiaeriene Capu Midia, județul Constanța a avut loc o detonare controlată executată de specialiști ai Serviciului Român de Informații și ai Ministerului Apărării Naționale.”

Știrea inițială

Ministerul Apărării Naționale transmite, într-un comunicat, că specialiști în apărare, ordine publică și siguranță națională verifică ambarcațiunea adusă la poligonul de trageri antiaeriene.

„În cursul serii de joi, 4 aprilie, nava de căutare-salvare Artemis a Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare a transportat, în zona de siguranță a poligonului de trageri antiaeriene Capu Midia, o ambarcațiune recuperată din apele teritoriale românești”, a transmis colonelul Corneliu Pavel, șeful Serviciului de Informare Publică al MApN.

Corneliu Paveliu mai spune că vineri, 5 aprilie, specialiștii verifică ambarcațiunea.

Potrivit Poliției Constanța, ambarcațiunea a fost localizată joi, plutind în derivă și răsturnată, la 35 de kilometri de ţărm, după ce prezența ei fusese semnalată miercuri seara.

„Ambarcaţiunea a fost descoperită în mare, în dreptul comunei Tuzla. La faţa locului a fost efectuată cercetarea în vederea stabilirii provenienţei şi a cauzei care a dus la răsturnarea acesteia”, au precizat poliţiştii, potrivit News.ro

Știre în curs de actualizare.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

  • 16x9 Image

    Adrian Ardelean

    S-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2023. A intrat în presă în 2002 și s-a format că jurnalist la BBC World Service Romania. A lucrat mai apoi atât pentru posturi de radio și televiziune naționale ca Europa FM, Digi24, cât și pentru posturi de radio și televiziune regionale ca Transilvania LIVE, Radio Romania Cluj sau EBS Radio Cluj. Experiența lui include producerea și prezentarea de emisiuni live, jurnale de știri, dar și realizarea de analize, reportaje și documentare pe subiecte ce țin de actualitatea în economie, administrație și societate.

XS
SM
MD
LG