Linkuri accesibilitate

Ambasada României la Berlin verifică situația muncitorilor români puși în carantină


Sute de români au plecat la munca sezonieră în Germania, în perioada pandemiei

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat, luni, că Ambasada României la Berlin face demersuri pentru a afla numărul românilor puși sub carantină în complexul de imobile din orașul Göttingen/ Niedersachsen, dar, potrivit autorităților locale, nu sunt disponibile date cu privire la identitatea și cetățenia persoanelor infectate.

Ambasada României la Berlin încearcă să obțină informații referitoare la numărul de cetățeni români afectați de coronavirus din complexul de imobile din orașul Göttingen/ Niedersachsen, despre starea de sănătate a acestora, precum și ce măsuri au fost dispuse de autorități.

Potrivit datelor preliminare obținute de către reprezentanții misiunii diplomatice, în urma campaniei de testare derulată în zona respectivă de către autoritățile locale, au fost identificate 120 de persoane infectate cu COVID-19, procedurile de verificare și testare a tuturor persoanelor care locuiesc în complexul respectiv fiind în curs de desfășurare”, informează diplomația română într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, întregul complex a fost plasat în carantină pentru o perioadă de 7 zile, această măsură putând fi restrânsă ulterior la anumite locuințe, în funcție de evoluția stării de sănătate a persoanelor testate, autoritățile locale precizând că persoanele cu rezultate negative la două testări succesive vor putea părăsi zona de carantină, cu respectarea anumitor condiții.

De asemenea, a fost stabilit un sistem de furnizare a alimentelor și a produselor de strictă necesitate pentru persoanele aflate în zona de carantină, fiind oferite, în mod gratuit, din donații, două mese pe zi și alte bunuri de strictă necesitate. Totodată, în complexul respectiv au fost operaționalizate un punct medical mobil și un centru de informare pentru rezidenți”, mai arată Ministerul Afacerilor Externe.

Cu referire la incidentele dintre rezidenți și forțele de ordine prezente la fața locului, MAE precizează că, potrivit informațiilor comunicate de autoritățile germane, o parte dintre persoanele supuse măsurii carantinei au încercat să părăsească zona, acestea fiind oprite de autoritățile de ordine publică prezente la fața locului.

Reprezentanții Autorității de Sănătate au informat că, la acest moment, nu sunt disponibile date cu privire la identitatea și cetățenia persoanelor infectate, fiind prioritare demersurile de reducere a riscului de propagare a infecției.

Ambasada României la Berlin menține dialogul cu autoritățile locale și este pregătită să acorde asistență consulară conform competențelor legale și cu stricta respectare a măsurilor adoptate de statul de reședință în contextul pandemiei de COVID-19”, mai menționează MAE.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG