Linkuri accesibilitate

Therese Hydén, despre ce a dus la războiul din Ucraina


Therese Hydén, despre ce a dus la războiul din Ucraina
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:47 0:00

Therese Hydén, ambasadoarea Suediei în România, spune într-un interviu pentru Europa Liberă că țara sa continuă dialogul cu Turcia pentru a putea atinge obiectivul aderării la NATO. Nu e clar cât vor dura discuțiile.

Relațiile turco-suedeze, în ceea ce privește pacea, securitatea, inclusiv lupta împotriva terorismului, trebuie aprofundate, susține ambasadoarea Suediei la București.

În privința războiul din Ucraina, oficialul spune că va fi de lungă durată, iar Suedia a ajuns la concluzia că cea mai bună soluție pentru siguranța cetățenilor suedezi este ca țara să devină membră NATO.

„Cred că domnul Putin ar putea opri acest război în orice moment. Sfârșitul războiului este în mâinile lui Putin”, spune ambasadoarea.

Suedezii sunt profund îngrijorați de ceea ce se întâmplă în Ucraina și e nevoie ca Occidentul să se pregătească pentru reconstrucția Ucrainei, spune Therese Hydén.

Argumentul oficialului e că ucrainenii nu luptă doar pentru ei înșiși, ci și pentru valorile occidentale, democrație și, în esență, dreptul fiecăruia stat la propriile alegeri în privința viitorui.

XS
SM
MD
LG