Linkuri accesibilitate

Ambasadorul SUA, mesaj de condoleanțe. „Medicul care s-a repezit în flăcări, un model”


Adrian Zuckerman a transmis condoleanțe familiilor care au suferit pierderi în incendiul de la spitalul din Piatra Neamț.

Ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman, a transmis un mesaj de condoleanțe pentru familiile celor care au murit în incendiul de la spitalul din Piatra Neamț.

„Salutăm curajul angajaților și al personalului de intervenție care a acordat primul ajutor la fața locului, care, fără să se gândească la propria siguranță, s-au repezit înapoi în flăcări, pentru a salva pacienții și celelalte persoane care se mai aflau în spital”, se arată în mesajul din partea administrației americane.

Ambasadorul Zuckerman a mai declarat: „Dumnezeu să-i binecuvânteze pe toți eroii care au salvat vieți noaptea trecută, din incendiu. Medicul care s-a repezit în flăcări, riscându-și viața pentru a-i salva pe alții este un model demn de urmat pentru noi toți. Îi dorim tot binele și însănătoșire grabnică!”.

Diplomatul american i-a telefonat duminică dimineață premierului Ludovic Orban, pentru a transmite condoleanțe și a exprima sprijinul din partea SUA, „inclusiv ajutor în ceea ce privește investigarea cauzei incendiului și prevenirea unor tragedii similare, pe viitor”.

Ambasadorul Zuckerman consideră că guvernul a avut un „răspuns prompt, profesionist pe deplin”.

Ambasadorul a stabilit cu Ludovic Orban să ofere sprijin pentru un plan de revizuire și modernizare sau reconstruire a tuturor spitalelor din România, „pentru ca o astfel de tragedie să nu se mai întâmple vreodată”.

În semn de doliu pentru victimele de la Piatra Neamț, drapelul american va fi arborat în bernă.

XS
SM
MD
LG