Linkuri accesibilitate

Ambasadorul SUA, mesaj de condoleanțe. „Medicul care s-a repezit în flăcări, un model”


Adrian Zuckerman a transmis condoleanțe familiilor care au suferit pierderi în incendiul de la spitalul din Piatra Neamț.

Ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman, a transmis un mesaj de condoleanțe pentru familiile celor care au murit în incendiul de la spitalul din Piatra Neamț.

„Salutăm curajul angajaților și al personalului de intervenție care a acordat primul ajutor la fața locului, care, fără să se gândească la propria siguranță, s-au repezit înapoi în flăcări, pentru a salva pacienții și celelalte persoane care se mai aflau în spital”, se arată în mesajul din partea administrației americane.

Ambasadorul Zuckerman a mai declarat: „Dumnezeu să-i binecuvânteze pe toți eroii care au salvat vieți noaptea trecută, din incendiu. Medicul care s-a repezit în flăcări, riscându-și viața pentru a-i salva pe alții este un model demn de urmat pentru noi toți. Îi dorim tot binele și însănătoșire grabnică!”.

Diplomatul american i-a telefonat duminică dimineață premierului Ludovic Orban, pentru a transmite condoleanțe și a exprima sprijinul din partea SUA, „inclusiv ajutor în ceea ce privește investigarea cauzei incendiului și prevenirea unor tragedii similare, pe viitor”.

Ambasadorul Zuckerman consideră că guvernul a avut un „răspuns prompt, profesionist pe deplin”.

Ambasadorul a stabilit cu Ludovic Orban să ofere sprijin pentru un plan de revizuire și modernizare sau reconstruire a tuturor spitalelor din România, „pentru ca o astfel de tragedie să nu se mai întâmple vreodată”.

În semn de doliu pentru victimele de la Piatra Neamț, drapelul american va fi arborat în bernă.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Urșii din România, veșnic vinovați de toate relele
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:11:04 0:00
XS
SM
MD
LG