Linkuri accesibilitate

Ambasadorul Andrei Muraru spune că Ministerul de Externe analizează efectele restricțiilor de călătorie impuse de SUA unor cetățeni maghiari


Ministerul de Externe de la București va analiza câți români cu cetățenie maghiară care au pașapoarte emise de Guvernul de la Budapesta pot fi afectați de restricțiile impuse maghiarilor, de la 1 august, de autoritățile americane.

Într-o prima reacție din partea autorităților române, ambasadorul României în Statele Unite, Andrei Muraru, declară într-un interviu acordat Europa Liberă că Ministerul de Externe de la București va face o analiză.

„În mod evident, la nivelul Ministerului de Externe se lucrează probabil deja la a informa cetățenii români care dețin dublă cetățenie cu privire la riscurile de a călători în Statele Unite și de a fi returnați sau de a nu avea access pe… de a fi refuzați la îmbarcarea în avioane pentru Statele Unite. Deci, sunt convins că la Ministerul Afacerilor Externe se lucrează pentru câteva mesaje în această direcție”, a explicat diplomatul român.

XS
SM
MD
LG