Linkuri accesibilitate

Ambasadorul britanic la Washington: Administrația Trump este „total disfuncțională și divizată”


Ambasadorul Marii Britanii la Wahington, Sir Kim Darroch spune, în una dintre depeșele sale trimise Londrei, că preşedinţia lui Trump este susceptibilă „să se prăbuşească în flăcări” şi „să se încheie în dizgraţie”.

Ambasadorul Marii Britanii la Wahington, Sir Kim Darroch, spune într-o telegramă diplomatică trimisă la Londra, că administrația Trump este „total disfuncțională și divizată”.

Într-o serie de depeșe confidențiale, publicate de Daily Mail, ambasadorul Darroch mai scrie că președintele Donald Trump este „inept” și „nesigur”.

Diplomatul ar fi afirmat, în depeșele sale trimise Londrei, că preşedinţia lui Trump este susceptibilă „să se prăbuşească în flăcări” şi „să se încheie în dizgraţie”.

„Nu credem că această administrație o să devină substanţial mai normală, mai puţin disfuncţională, mai puţin imprevizibilă, mai puţin divizată, mai puţin stângace şi ineptă din punct de vedere diplomatic”, scrie diplomatul în depeșele sale, potrivit sursei citate.

El a mai precizat de asemenea că nu crede că administrația lui Trump va părea vreodată „competentă”.

Ministerul britanic al Afacerilor Externe nu a contestat veridicitatea acestor telegrame diplomatice. Casa Albă, pe de altă parte, nu a reacționat pentru moment, dar publicarea rapoartelor confidențiale ar putea dăuna relației speciale dintre America și Marea Britanie.

Publicarea telegramelor confidențiale vine la câteva săptămâni după ce Regina Elisabeta a II-a l-a primit pe președintele american și pe familia sa cu 41 de salve de tun și cu un banchet de stat la Palatul Buckingham, ca partea a unui efort diplomatic de a încerca să securizeze un acord de liber schimb după ce Marea Britanie va părăsi UE, mai scris Daily Mail.

De altfel, legat de vizita președintelui Trump la Londra, ambasadorul britanic scria că Donald Trump şi echipa sa au fost „foarte impresionați” de această vizită și că Marea Britanie ar putea „savura momentul”, dar atrage atenția că acest lucru ar putea să dureze foarte puțin pentru că „America este mereu pe primul plan”.

Ambasadorul mai precizează că informaţiile privind „haosul şi luptele acerbe” care agită Casa Albă - „fake news” potrivit lui Donald Trump - sunt „în cea mai mare parte adevărate”.

Kim Darroch este unul dintre diplomaţii cei mai experimentaţi în post la Washington, unde a ajuns în ianuarie 2016, înainte de victoria lui Donald Trump la alegerile prezidenţiale.

Potrivit publicației britanice, telegramele intrate în posesia presei, acoperă o perioadă care începe din 2017 și ajunge până în prezent, acoperind mai multe subiecte de la politica dusă de președintele american în Orientul Mijlociu și până la planurile pentru un nou mandat la alegerile din 2020.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG