Linkuri accesibilitate

Ambasadorul SUA în Ungaria, David Cornstein, și-a dat demisia


Ambasadorul SUA în Ungaria, David Cornstein
Ambasadorul SUA în Ungaria, David Cornstein

David B. Cornstein a anunțat marți seară că va renunța, de la 1 noiembrie, la funcția de ambasador al SUA în Ungaria, fără a oferi alte explicații, lăsând un mesaj de rămas bun pe pagina de Facebook și pe pagina oficială a ambasadei.

„Cu un profund sentiment de mândrie, precum și o oarecare tristețe, l-am informat pe președintele Trump și pe ministrul de externe Szijjarto că voi renunța la funcția de ambasador al SUA în Ungaria pe 1 noiembrie. A fost o onoare și un privilegiu să servesc o țară pe care o iubesc într-o țară pe care am ajuns să o prețuiesc, dar relația noastră bilaterală este mai mult decât o singură persoană. Lucrând cu întreaga echipă de la Ambasada SUA la Budapesta, atât americani, cât și maghiari, sunt mândru de cât de mult am realizat împreună în consolidarea legăturilor țărilor noastre ca aliați. Deși îmi va fi dor de Ungaria și de toți prietenii și amintirile minunate pe care mi le-am făcut aici, echipa mea de la ambasadă, Ungaria, și poporul maghiar vor rămâne mereu în inima mea”, a scris ambasadarul SUA în Ungaria, David Cornstein pe pagina de Facebook și pe pagina oficială a ambasadei.

David B. Cornstein a fost numit de ambasador în Ungaria de președintele Donald Trump. A fost confirmat de Senatul SUA pe 24 mai 2018 și și-a prezentat acreditările președintelui Republicii Ungare pe 25 iunie 2018.

XS
SM
MD
LG