Linkuri accesibilitate

Ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman, în izolare după întâlnirea cu ministrul Bode


România - Ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman
România - Ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman

Ambasadorul SUA la București intră în izolare după întâlnirea pe care a avut-o cu ministrul român al Transporturilor, Lucian Bode, testat pozitiv la coronavirus.

Adrian Zuckerman va renunța, până la testarea sa la sfârșitul acestei săptămâni, la întrevederile la care ar fi participat direct, din prudență, chiar dacă nu intră în definiția de caz a contacților direcți ai ministrului și nu are simptome iar starea sănătății sale este bună, anunță Ambasada SUA la București.

După întâlnirea pe care Ambasadorul Zuckerman a avut-o ieri cu Ministrul Transporturilor Lucian Bode ni s-a adus la cunoștință faptul că rezultatul testului COVID-19 al Ministrului Bode a fost pozitiv. Conform normelor în vigoare, Ambasadorul Zuckerman nu este considerat caz de contact direct. Din dorința de a fi foarte prudent, Ambasadorul Zuckerman nu va participa personal la întrevederi până la momentul la care va fi testat pentru prezența coronavirusului, în acest sfârșit de săptămână. Ambasadorul nu prezintă simptome COVID-19, iar starea sănătății sale este una bună. Îi dorim Ministrului Bode însănătoșire grabnică!”, este mesajul transmis de ambasada SUA la București.

Ministrul Transporturilor Lucian Bode a fost depistat cu coronavirus. Anunțul a fost făcut chiar de el pe pagina sa de Facebook.

În urma unor analize periodice pe care le-am făcut în cursul acestei zile, în această seară am primit rezultatul ultimului test pentru diagnosticarea COVID - 19 și, din nefericire, acesta a fost unul pozitiv. Din clipa în care am aflat rezultatul testului am urmat toți pașii ceruți de protocol. În acest moment m-am izolat la domiciliu, mă simt bine, nu prezint simptome specifice și am încredere că, în cele din urmă, totul va bine. Va urez multă sănătate, tuturor!”

Bode s-a întâlnit miercuri cu ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman.

Luni, și ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunţat că a fost diagnosticat cu COVID-19.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Abonează-te la
„3 minute” de la Europa Liberă

Luni – vineri, scurt și cuprinzător

XS
SM
MD
LG