Linkuri accesibilitate

Ambasadorul SUA la Timișoara:„România face pasul în direcția bună”


 Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA, în vizită la Timisoara, alături de un grup de revoluționari.
Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA, în vizită la Timisoara, alături de un grup de revoluționari.

Aflat într-o vizită de o zi la Timișoara și la Lugoj, ambasadorul SUA, Adrian Zuckerman, și-a reiterat intenția de a contribui la dezvoltarea relațiilor economice dintre companiile americane și oamenii de afaceri din vestul României, pentru a stimula un important „pol de inovare”.

„Există deja companii americane aici, dar eu aș dori să vină mai mulți investitori, să aducem și la Timișoara Camera de Comerț Româno-Americană pe care o avem la București”, a subliniat ambasadorul, la solicitarea Europei Libere de a preciza ce proiecte concrete s-au discutat cu autoritățile.

Întâlnirea de la palatul administrativ i-a reunit pe Liliana Oneț, prefect, pe Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș și pe Ruben Lascău, viceprimarul Timișoarei. Alin Nica a declarat presei că domeniile abordate din perspectiva colaborării au fost sănătatea, educația, IT, agricultura.

„Suntem pregătiți să ajutăm în orice fel posibil ca să avansăm infrastructura pentru șosele, căi ferate, clădiri, spitale și dezvoltare economică. Cred că România face pasul în direcția bună și am fost foarte încurajat de discuția care am avut-o”, a confirmat ambasadorul.

Așteptat de un grup de revoluționari în Piața Libertății, unde se află placa de bronz trimisă de președintele SUA în decembrie trecut, la 30 de ani de la Revoluție, ambasadorul Zuckerman a făcut o promisiune aplaudată de revoluționari: să contribuie la restaurarea clădirii care ar trebui să devină Muzeul Revoluției. Diplomatul a primit în dar volumul Istoria văzută din stradă.Proclamația de la Timișoara.

Printre cei care l-au întâmpinat pe ambasadorul SUA s-a aflat și IPS Ioan, Mitropolitul Banatului.

XS
SM
MD
LG