Linkuri accesibilitate

Ambasadorul SUA: „Revoluţia nu s-a terminat complet. Mai există baronii roşii"


Ambasadorul Statelor Unite la București, Adrian Zuckerman, a declarat vineri la Oradea că Revoluția „nu s-a terminat complet”, arătând că încă mai există „baroni roşii” şi corupţie, chiar dacă, anul acesta, au fost făcuţi „paşi mari” pentru eliminarea acesteia

„Ce s-a început acum 31 de ani trebuie să se termine. Pentru că Revoluţia nu s-a terminat complet. Mai există baronii roşii şi alţii care nu ar trebui să fie în parlament sau în guvern. (…) Traficul de persoane trebuie terminat şi trebuie să fie o piaţă liberă. România o să aibă un viitor de succes dacă lucrurile acestea se fac”, a declarat ambasadorul american citat de Agerpres.

El a insistat pe relația specială pe care Statele Unite o are cu România și pe necesitata continuării luptei anticorupție.

„America este cel mai bun prieten al României şi nimeni nu trebuie să uite asta. Nici oamenii din România, nici alţii din afara României. Doi. Cel mai important este că trebuie să fie respectat statul de drept în România. Trebuie eliminată corupţia (…) şi au fost făcuţi paşi mari în această direcţie, anul acesta. Trebuie să fie legi care să încurajeze dezvoltarea economică şi colaborarea dintre cele două ţări. Dacă se fac lucrurile acestea, viitorul României este în ordine. Eu cred că nu există niciun motiv, dacă există pieţe libere în România, ca România să nu fie la acelaşi nivel ca Anglia, Franţa sau orice altă ţară din Europa de Vest”, a mai spus Adrian Zuckerman.

El a mai spus că Oradea este un exemplu de dezvoltare pentru oraşele din România şi că evoluţia acesteia, în ultimii 10-12 ani, este „absolut uimitoare”.

Întrebat ce părere are despre accederea Alianţei pentru Unirea României în Parlament, ambasadorul SUA a replicat că este „o lecţie”. „A fost o lecţie, o alegere, oamenii au votat. Am auzit unele lucruri spuse de membrii AUR. Sper că am înţeles prost, dar SUA, Guvernul din România şi majoritatea oamenilor din România au toleranţă, respect pentru oameni şi decenţă. Oamenii care nu suportă aceste principii nu au suportul nostru”, a declarat ambasadorul SUA.

Ambasadorul SUA Adrian Zuckerman a participat vineri, în cursul dimineţii, la Biblioteca Judeţeană, unde a fost donată o nouă tranşă de cărţi americane pentru Raftul special, şi a vizitat instituţia de cultură, ghidat de managerul Ligia Mirişan.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Prietenii și dușmanii ministrului Daea
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:57 0:00
XS
SM
MD
LG