Linkuri accesibilitate

Ambasadorul SUA, despre decizia CEDO: Semnal de alarmă împotriva intervenției politicului în justiție


Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA la București
Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA la București

Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA la București, consideră că decizia de marți a Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO) în cazul Kovesi „reprezintă un semnal de alarmă împotriva intervenției politicului în justiție în scopul evitării investigației penale”.

Comunicatul ambasadorului SUA la București, Adrian Zuckerman

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a emis azi o decizie care subliniază din nou importanța deosebită a statului de drept într-o democrație.

Fără posibilitatea de a apela la o justiție liberă și independentă nu există libertate sau proces democratic.

Curtea a decis astăzi că Laura Codruța Kövesi a fost înlăturată pe nedrept de la conducerea DNA.

Președintele Klaus Iohannis a salutat această decizie.

Suntem de acord cu Președintele Iohannis că drepturile fundamentale ale d-nei Kövesi au fost încălcate și că accesul liber la justiție și libertatea de expresie sunt valori esențiale într-o societate democratică.

Această decizie reprezintă un semnal de alarmă împotriva intervenției politicului în justiție în scopul evitării investigației penale.

Statele Unite vor sprijini întotdeauna principiile democratice, drepturile fundamentale și statul de drept.

Câștigătoare a titlului Femeia Curajoasă a anului 2014 acordat de Ambasada SUA, iar acum Procuror Șef European, d-na Kövesi ilustrează valorile curajului, justiției și onoarei.

Astăzi o felicităm din nou.

SUA vor continua să sprijine independența judecătorilor și a procurorilor în combaterea corupției folosind toate mijloacele aflate la dispoziție.

XS
SM
MD
LG