Linkuri accesibilitate

Amenzi de 9.700 lei pentru protestatarii de la Ministerul Sănătății care au tulburat liniștea publică


Joi, timp de mai multe ore, protestatarii de la Ministerul Sănătății s-au îmbrâncit cu jandarmii

Jandarmii au dat şase amenzi pentru nereguli constatate la protestul organizat joi de partidul AUR la Ministerul Sănătăţii împotriva „vaccinării obligatorii". Pentru unul dintre protestatari au întocmit şi un dosar penal pentru loviri.

Jandarmeria Capitalei anunță că au fost aplicate 6 sancţiuni contravenţionale în valoare de 9.700 de lei, dintre care 5 sancţiuni contravenţionale pentru organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice; o sancţiune contravenţională pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Jandarmeria mai arată că a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de loviri sau alte violenţe, în conformitate cu prevederile art. 193 Cod penal.

Reamintim că, joi, câteva sute de oameni au protestat în faţa sediului Ministerului Sănătăţii, susţinând că se opun „vaccinării obligatorii".

Un bărbat, cunoscut ca „stegarul dac", s-a urcat pe faţada Ministerului Sănătăţii.

Un jurnalist a fost lovit de un bărbat în timpul protestului, agresorul fiind extras de jandarmi din mulţime şi dus la o secţie de Poliţie.

Reprezentanţi ai AUR au îndemnat participanţii să blocheze accesul în Ministerul Sănătăţii, încercând ulterior să pătrundă în interiorul clădirii, însă au fost împiedicaţi de jandarmi.

Ministrul Alexandru Rafila a făcut joi o conferință de presă și a spus că vaccinarea nu este şi nu va fi obligatorie şi a adăugat că „orice demonstraţie a unui partid politic, este o greşeală majoră care afectează interesul naţional şi interesul populaţiei”.

Vineri, premierul Marcel Ciolacu a afirmat că este o ipocrizie cinică să minţi să sperii oamenii doar pentru a câştiga voturi şi a menţionat că vaccinarea în România nu a fost şi nu va fi niciodată obligatorie.

„Vaccinarea în România nu a fost şi nu va fi niciodată obligatorie. Înţeleg perfect reţinerile românilor după tot ceea ce s-a întâmplat în pandemia COVID. Însă aici vorbim despre nişte vaccinuri pe care le facem noi, toţi, părinţii noştri, bunicii noştri, de zeci de ani în România. Sunt vaccinuri împotriva unor boli extrem de grave”, a declarat Marcel Ciolacu, vineri, la începutul şedinţei de Guvern.

Ciolacu a explicat că Strategia Naţională de Vaccinare este despre o informare corectă şi a menţionat că nimeni nu va fi vaccinat forţat.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Explozie la o navă civilă străină în portul Sulina
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:28 0:00
XS
SM
MD
LG