Linkuri accesibilitate

Ana Birchall suspendă selecția pentru desemnarea unui nou procuror general


Ana Birchall
Ana Birchall

Ministrul interimar al Justiţiei, Ana Birchall, a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, suspendarea procedurilor de selecţie pentru funcţiile de procuror general al României şi de adjunct al membrului naţional la Eurojust.

"Am decis revocarea următoarelor proceduri: procedura de selecţie a procurorului general şi procedura de selecţie a adjunctului la Eurojust", a declarat Birchall.

Pe 19 aprilie, Secţia pentru procurori a CSM a decis vineri delegarea lui Bogdan Licu în funcţia de procuror general interimar. Decizia CSM a venit în condiţiile în care mandatul procuror general Augustin Lazăr expira pe 27 aprilie, acesta având aprobată şi ieşirea la pensie

Comisia condusă de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, i-a respins la începutul lunii aprilie pe cei patru procurori care şi-au depus candidatura la funcţia de procuror general: Augustin Lazăr, Marian Drilea, Gabriela Scutea şi Daniel Horodniceanu. Pe 10 aprilie a fost anunţată reluarea procedurii. Potrivit anunţului publicat pe site-ul Ministerului Justiției, noua procedură trebuia să se desfăşoare între 12 aprilie - 8 mai.

Anunţul privind selectarea adjunctului membrului naţional la Eurojust a fost publicat pe 13 martie, iar procedura urma să se încheie pe 10 mai.

XS
SM
MD
LG