Linkuri accesibilitate

Anca Alexandrescu demisă oficial de la Palatul Victoria. Urmează Darius Vâlcov


Anca Alexandrescu, numită și umbra lui Dragnea, pleacă de la Guvern

Consilier onorific al premierului Viorica Dăncilă, Anca Alexandrescu a fost demisă de șefa Guvernului, Viorica Dăncilă, iar decizia a fost publicată în Monitorul Oficial.

Anca Alexandrescu a fost trimisă la Palatul Victoria de la cabinetul lui Liviu Dragnea, în momentul în care aceasta a preluat funcția de șef al Guvernului.

Încă înainte de a prelua conducerea PSD, Viorica Dăncilă a declarat că o va demite pe Alexandrescu. Luni, în timpul ședințelor tumultoase ale PSD, Viorica Dăncilă a confirmat că vor pleca de la Guvern și Anca Alexandrescu, și Darius Vâlcov.

Anca Alexandrescu a avut o scurtă carieră în jurnalism în anii 90, când, fiică a jurnalistului Horia Alexandrescu, șef de publicație încă din timpul comunismului, a scris la Evenimentul zilei la secția politică. S-a căsătorit cu Dan Andronic, care și el era la vremea aceea jurnalist, însă amândoi au plecat în consultanța politică. Și au divorțat.

Anca Alexandrescu, din 1996 a stat alături de oamenii cu funcții la PSD. În campania electorală a lui 96 a devenit purtătorul șefa Biroului de presă al partidului condus atunci de Ion Iliescu și Adrian Năstase. După 2000, toti premierii PSD, de la Adrian Năstase la Victor Ponta au avut-o șefă a relațiilor cu presa. După o perioadă în care a fost responsabilă și la Sorin Oprescu, atunci când acesta era primar al Capitalei, Anca Alexandrescu a devenit omul de încredere al lui Liviu Dragnea, fiind anagajată la Camera Deputaților.

În perioada în care PSD era în Opoziție, Anca Alexandrescu a avut o agenție de monitorizare a conferințelor de presă, care transcria integral declarațiile liderilor PSD și la care erau abonate mai multe instituții de stat. Liviu Dragnea a numit-o și în consiliul de administrație de la ROMAERO. De asemenea, într-o investigație a revistei Newsweek, Anca Alexandrescu figurează cu fonduri primite de la PSD printr-o firmă, Abis Media, cu o sumă de 160.000 de lei.

Viorica Dăncilă nu a spus ce anume o deranjează în colaborarea cu Anca Alexandrescu, însă se pare că ar fi deranjat-o că informații defavorabile la adresa lui Dăncilă ar fi apărut în presă având-o ca sursă pe Anca Alexandrescu, din perioada în care deveniseră vizibile tensiunile Dăncilă-Dragnea.

Facebook Forum

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Ce înseamnă rezultatul alegerilor din Slovacia
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:52 0:00
XS
SM
MD
LG